5 series met een lesbisch tintje (deel 2)

Het is tijd voor deel 2 van het artikel 5 series met een lesbisch tintje! Van klassiekers tot kersverse series, we nemen ze allemaal met je door. Ook bieden we je natuurlijk een videosnack van de lesbische acties in deze 5 series.

Buffy the Vampire Slayer

The TV-serie Buffy the Vampire Slayer was een echte hit in de jaren 90 en begin van dit millennium. De Amerikaanse fantasy serie draait om Buffy (Sarah Michelle Gellar), een tienermeisje met bovennatuurlijke krachten. Oftewel een Slayer die vampiers moet doden. Ze wordt bijgestaan door vrienden Willow en Xander. Willow wordt gespeeld door Alyson Hannigan (die je kent van How I Met Your Mother en American Pie).

Buffy the Vampire Slayer startte in 1997, eindigde in 2003 en bestaat uit 7 seizoenen. Willow heeft in de serie twee lesbische relaties. Een met Tara in seizoen 4 en een met Kennedy in seizoen 7. De video hieronder geeft je een kijkje in de relatie van Willow en Tara.

 

True Blood

Ook in de Amerikaanse serie True Blood draait het om vampiers. De HBO serie starte in 2008, eindigde in 2014 en bestaat uit 7 seizoenen. Het verhaal draait om Sookie die gedachten kan lezen en om vampier Bill. De twee ontmoeten elkaar aan het begin van de serie en worden verliefd. In True Blood wordt bloed door mensen genuttigd als een soort drugs. Voor vampiers is een speciaal nepbloed, genaamd True Blood, ontwikkeld zodat zij zich niet hoeven te voeden door bloed te drinken van mensen.

Tara is Sookie’s beste vriendin. In seizoen 4 ontwikkelt Tara in New Orleans een lesbische relatie met Naomi. Zij komt zo nu en dan in de serie voor maar heeft geen grote rol. Wel zorgt het voor scènes zoals hieronder. En dat is natuurlijk niet vervelend.

 

The 100

The 100 is een sciencefiction serie die startte in 2014. Het verhaal begint in een van de ruimtestations die rondom de Aarde draaien, waar ongeveer 4000 mensen wonen. Door een nucleaire oorlog is onze planeet niet meer bewoonbaar. De ruimtestations (samen The Ark genoemd) zijn al 97 jaar in de ruimte. Dat zorgt ervoor dat de hulpmiddelen opraken. Om de bevolking iets uit te dunnen staat op ieder misdrijf de doodstraf, tenzij de dader minderjarig is.

Het verhaal begint met 100 jongeren die een misdrijf hebben gepleegd. Zij worden als straf op een missie naar de Aarde gestuurd om te testen of de wereld weer bewoonbaar is. Op Aarde aangekomen blijkt dat de 100 niet alleen zijn.

Een van de hoofdpersonages van The 100 is Clarke. Een stoere blondine. In seizoen 2 van de serie leert ze Lexa kennen. De vijand. Wordt dit een onmogelijke liefde? Of geldt hier: liefde overwint alles. Bekijk de video van een smakelijke scène uit The 100 nu hieronder.

 

The Fosters

The Fosters is een Amerikaanse dramaserie die is gestart in 2013. Het verhaal draait om het lesbische koppel Stef, een politieagente, en Lena, de directrice van een middelbare school, en hun gezin. Samen voeden de twee vrouwen Stef’s biologische zoon Brandon op en twee adoptiekinderen, een tweeling, Jesus en Mariana. De serie start wanneer Callie bij The Fosters komt wonen. Ze komt net uit een jeugdgevangenis en kan niet terug naar huis omdat haar vader gewelddadig is.

De serie speelt zich af in het zonnige San Diego in Californië. Er komen verschillende belangrijke maatschappelijke thema’s aan bod in het verhaal. Zoals het gemengde gezin van The Fosters. Er zijn biologische en geadopteerde kinderen en er zijn diverse nationaliteiten onder één dak ondergebracht. Daarnaast komt natuurlijk het thema LHBT, relatie en ouderschap, aan bod.

Er zijn tot nu toe 4 seizoenen van The Fosters gemaakt. In de video hieronder wordt kort de eerste aflevering van het eerste seizoen samengevat.

 

The O.C.

In The O.C. leren we in de eerste aflevering Marissa Cooper (Mischa Barton, die je ook kent van Lost & Delirious) kennen als echte jongensgek. Eerst is ze samen met Luke en later met badboy Ryan. In seizoen 2 van de serie komt daar ineens verandering in. Ze leert de stoere bareigenares Alex kennen. Hiermee kan Marissa haar moeder lekker op de kast jagen. De lesbische relatie met Alex is helaas maar van korte duur. Het levert wel een paar leuke scènes op.

The O.C. speelt zich af in het zonnige Californië in de rijke buurt Newport Beach, Orange County. De Amerikaanse dramaserie startte in 2003 en eindigde na 92 afleveringen (3 seizoenen) in 2007. Het verhaal draait om Ryan Atwood, een arme jongen die wordt opgenomen in het rijke gezin van de Cohens. Hij raakt bevriend met hun zoon Seth en komt op school bij hem en hun buurmeisje Marissa.