5 series met een lesbisch tintje

We kennen natuurlijk allemaal de lesbische series zoals The L WordOrange is the New Black en Lip Service. Maar er bestaan ook series met een lesbisch tintje. Series waarin het hoofdonderwerp niet lesbisch zijn is, maar waarin een van de hoofdpersonages lesbisch is. Bij Orphan Black en Pretty Little Liars is dit vanaf seizoen 1 al het geval, bij Greys Anatomy, Glee en Rookie Blue komen de lesbische karakters pas later aan bod. Maar dit maakt volgens ons niet uit, de series zijn allemaal het bekijken waard.

De series hebben allemaal een verschillend onderwerp, dus er zit voor iedereen wel iets leuks bij. Zoals we gewend zijn van de meeste series, zitten ze vol met drama, intrige, liefdesrelaties en cliffhangers die je op het puntje van je stoel laten zitten. En ook niet onbelangrijk, er is genoeg vrouwelijk schoon te zien.

Orphan Black

Orphan Black is een drama-, actie- en sciencefiction serie waar je vanaf de eerste minuut helemaal ingezogen wordt. Deze serie is ontzettend spannend en na maar één aflevering kun je al niet meer stoppen met kijken. Het verhaal gaat over Sarah Manning (Tatiana Maslany) die ontdekt dat ze een dubbelganger heeft. De dubbelganger pleegt voor haar ogen zelfmoord en Sarah besluit haar identiteit over te nemen. Al snel komt ze erachter dat er nog meer dames zijn met hetzelfde uiterlijk en dat er op ze gejaagd wordt. Orphan Black is een serie die niet vies is van een beetje gay, Sarah’s ‘broertje’ Felix is homo en een van Sarah’s dubbelgangers is de lesbische Cosima.

Alle dubbelgangers worden gespeeld door dezelfde actrice, Tatiana Maslany, die ons een knap staaltje acteerwerk laat zien in deze serie. En ook niet onbelangrijk, Tatiana is een mooie verschijning die we in allerlei vormen te zien krijgen. Wij zijn vooral fan van de stoere Sarah en grappige en interessante Cosima. Benieuwd geworden naar deze serie? Je vindt ‘m op Netflix!

 

Grey’s Anatomy

Grey’s Anatomy is een ziekenhuisserie die gaat over het leven van vijf co-assistenten die werken in het Seattle Grace ziekenhuis. In de serie volgen we het dagelijkse leven van de dokters in spe. Naast het genezen van patiënten focust de serie zich vooral op de persoonlijke levens van de co-assistenten, die naast collega’s ook goede vrienden worden. Relaties met leidinggevenden, zwangerschappen, ziektes en nog veel meer dramatische dingen komen allemaal voor in deze serie, die bekend staat om haar dramatische cliffhangers. Grey’s Anatomy is een heerlijke en vermakelijke dramaserie die wij met veel plezier gevolgd hebben.

Vanaf seizoen 5 komt er een lesbische relatie in beeld in de serie. Callie Torres (gespeeld door de aantrekkelijke Sara Ramirez) komt er achter dat ze biseksueel is en valt als een blok voor de charmante Arizona Robbins (Jessica Capshaw). In de daarop volgende seizoenen speelt de relatie een grote rol in de serie. We kunnen je alvast verklappen dat je daar heel blij van gaat worden! We geven je hieronder alvast een sneak peek van Callie en Arizona (spoiler alert voor degene die seizoen 5 nog niet gezien hebben).

 

Rookie Blue

Rookie Blue is een politieserie die een groep politie agenten in training ‘de rookies’ volgt. De serie speelt zich af in New York. In de serie zien we hoe het is om als kersverse agent aan het werk te gaan in een enorme stad als New York. Behalve spannende achtervolgingen en ondervragingen wordt er veel aandacht besteed aan de persoonlijke levens van de politie agenten. Je weet wat dat betekent: drama, liefde, vreemdgaan en nog meer drama.

In seizoen vier wordt een van de politieagenten, genaamd Gail, verliefd op forensische expert Holly. De twee vurige en aantrekkelijke dames starten een relatie. Naast Gail en Holly heeft deze serie nog veel meer leuks te bieden. Opzoek naar een spannende politieserie waarbij je af en toe op het puntje van je stoel zit? Dan is Rookie Blue echt iets voor jou!

Pretty Little Liars

Pretty Little Liars is een serie die de afgelopen jaren ontzettend populair was. Vooral de vrouwelijke helft van de bevolking, en dan met name tienermeisjes, was verslaafd aan deze serie. Want: wie is nou die verrekte A? Wij zelf hebben niet zo veel met Pretty Little Liars en zijn dan ook na een paar afleveringen al afgehaakt. Maar de serie mag zeker niet ontbreken in dit lijstje, Emily (een van de vier vriendinnen) is namelijk lesbisch.

Pretty Little Liars gaat over een groep vriendinnen die een jaar na de mysterieuze verdwijning van hun vriendin Allison plotseling berichtjes krijgen van ‘A’. ‘A’ weet al hun geheimen en dreigt om hun levens tot een ware hel te maken. De vriendinnen ontdekken steeds meer over Allisons verdwijning en proberen ondertussen te ontdekken wie ‘A’ is. Natuurlijk gaat dit gepaard met een hoop drama tussen de vier meiden en komt ook hun liefdesleven uitgebreid aan bod.

Glee

We kennen Glee natuurlijk allemaal als de musical serie die een aantal jaren geleden ongekend populair was. Glee volgt het leven van een aantal middelbare scholieren in Amerika die lid zijn van ‘the glee club’, een zanggroepje dat meedoet aan wedstrijden. Het is een gemixt gezelschap van jongens en meisjes, die allemaal hun eigen ‘tiener’ problemen hebben. De serie behandelt allerlei maatschappelijke onderwerpen zoals homoseksualiteit, tienerzwangerschap en drankgebruik. Dit allemaal overgoten met een heerlijk musicalsausje. Iedere aflevering horen we allerlei vrolijke liedjes en mash-ups voorbij komen uitgevoerd door een groepje getalenteerde zangers en zangeressen.

Alsof we daar niet vrolijk genoeg van werden, is er vanaf seizoen drie ook een lesbisch stelletje te zien in Glee. De cheerleaders Brittany en Santana vormen een koppeltje en daar werden wij heel blij van. In de serie zien we dat Santana het in het begin moeilijk vindt zichzelf te accepteren, maar door de afleveringen heen zien we haar en haar liefde voor Brittany groeien. Wij vinden het in ieder geval heel goed dat een bekende en populaire tienerserie zoveel aandacht besteedt aan homoseksualiteit en uit de kast komen. Bekijk hieronder alvast een sneak peek van Brittany en Santana samen.

 

Laat ons in de comments weten wat jouw favoriete lesbische serie is!