Lesbische films en series op Netflix

Als je goed zoekt zijn er best veel lesbische films en series op Netflix te vinden. Vooral in de Netflix Original series komen er vaak één of meerdere lesbische personages voor en dat vinden wij leuk! Om het zoeken een beetje makkelijker te maken voor je hebben we alle lesbische films en series op Netflix op een rijtje gezet.

Update 1 mei 2018: helaas verandert het aanbod van lesbische films en series regelmatig op Netflix. Het kan daarom zijn dat een aantal van de onderstaande films niet meer op Netflix te vinden zijn.

Lesbische films op Netflix

De volgende lesbische films vind je op Netflix!

Imagine me and you

Imagine me and you is de enige ‘klassieke’ lesbische film die iedereen wel kent die je op Netflix vindt. Op IntoGirls hebben we er al een uitgebreide film review over geschreven. Nog even in het kort: Rachel gaat trouwen met Heck, maar tijdens de bruiloft leert ze bloemiste Luce kennen. Rachel kan Luce na één blik al niet meer uit haar gedachte zetten. Blijft Rachel bij Heck of gaat ze er vandoor met Luce? Kijk de film op Netflix!
Deze film is helaas niet meer te vinden op Netflix

 

Anatomy of a Love Seen

Anatomy of a Love Seen is niet de beste lesbische film die we ooit gezien hebben… Maar sinds ‘ie toch op Netflix staat is het niet heel veel moeite om ‘m te bekijken en zelf je oordeel te vellen. Anatomy of a Love Seen gaat over de actrices Zoe en Mal die tijdens het opnemen van een film (met een sensuele liefdesscène) op slag verliefd op elkaar worden. Een tijdje gaat het goed, maar dan laat Mal plotseling niks meer van zich horen. Pas als de producent van de film de crew bij elkaar roept zien ze elkaar weer. En wat blijkt: ze moeten de sensuele liefdesscène opnieuw opnemen… Benieuwd hoe dat afloopt, je ziet het op Netflix!
Deze film is helaas niet meer te vinden op Netflix

 

Tig

Tig is een lesbische documentaire die onlangs gepubliceerd werd op Netflix. De documentaire gaat over de Amerikaanse en lesbische cabaretière Tig. Wanneer er bij Tig borstkanker wordt geconstateerd staat haar leven op z’n kop. Maar Tig geeft niet op en gaat door met cabaret maken en daarbij ontwijkt ze het onderwerp borstkanker zeker niet. In de documentaire neemt Tig ons mee door de meest heftige tijd in haar leven. Een indrukwekkend verhaal dat je zeker gezien moet hebben.

Kiss Me

Kiss Me (originele titel: Kyss Mig) is een Zweedse film die gaat over Frida en Mia die elkaar leren elkaar doordat de vader van Mia gaat trouwen met de moeder van Frida. Mia is op dat moment samen met Tim, haar verloofde. Maar tijdens een weekendje weg valt Mia als een blok voor Frida. Het verhaal wordt eerlijk en realistisch verteld en heeft genoeg diepgang. Een echte aanrader! Kijk hieronder de trailer van Kiss Me!
Deze film is helaas niet meer te vinden op Netflix

A Perfect Ending

In A Perfect Ending maak je kennis met Rebecca, een gefrustreerde huisvrouw die gevangen zit in een passieloos huwelijk met haar man. Ze biecht op dat ze nog nooit een orgasme heeft gehad. En wat doe je dan? Dan laat je je vriendinnen een escortgirl voor je inhuren!
Deze film is helaas niet meer te vinden op Netflix

Floating! (Das Floß!)

De Duits gesproken filmhuisfilm Floating! gaat over een vrijgezellenweekend. Katha en Jana zijn al jaren samen en staan op het punt om te trouwen. Daarom heeft de een een vrijgezellenfeest thuis en de ander een op een groot vlot in een meer. De twee hebben ook een kinderwens. En om het allemaal wat ingewikkelder te maken is ook de aanstaande zaaddonor aanwezig op het feestje. Kijk Floating! nu via Netflix!

Margarita with a Straw

Margarita with a Straw is een film uit 2014 die draait om Leila, een studente uit India die in een rolstoel zit. Wanneer ze een studiebeurs wint verhuist ze naar New York om daar haar muziekstudie voort te zetten. Daar leert ze een knappe jongen, Jared kennen. Maar ze leert er niet veel later ook een meisje kennen tot wie ze zich aangetrokken voelt. Is Leila biseksueel?

Lovesong

Lovesong draait om Sarah, een jonge moeder. Haar man Dean is altijd op zakenreis en daarom komt de zorg voor hun dochtertje Jessie vooral op haar neer. Sarah’s oude schoolvriendin Mindy komt op bezoek en na een avondje flink drinken belanden ze samen in bed. Mindy gaat ervandoor en ze zien elkaar drie jaar later pas weer. Zouden de gevoelens zijn veranderd?

Below Her Mouth

Below Her Mouth is een dramafilm uit 2016 met in de hoofdrol het Zweedse model Erika Linder. Het verhaal draait om modeontwerpster Jasmine en dakdekker Dallas (Linder). Er ontstaat een onverwachte, passionele romance tussen de twee vrouwen die hun hele leven op z’n kop zet. Bekijk hieronder snel de sexy trailer van Below Her Mouth.

The Firefly (La Luciernaga)

Op de dag dat Mariana en Andres zouden gaan trouwen komt Andres om het leven in een auto ongeluk. Andres’ zus Lucia en Mariane vinden troost bij elkaar. De hechte vriendschap tussen de twee vrouwen verandert langzaam in meer dan alleen vriendschap. The Firefly is een Colombiaanse film uit 2015.

Jenny’s Wedding

Jenny’s Wedding is een film uit 2015 die sinds kort op Netflix staat! De film draait om Jenny, gespeeld door Katherine Heigl, die wil trouwen met Kitty (gespeeld door Alexis Bledel). Een film met twee Hollywood actrices die gaat over een lesbische relatie, klinkt veelbelovend… Benieuwd wat wij van deze film vonden? Je leest het in onze review! Oordeel zelf en bekijk de film op Netflix!
Lesbische series op Netflix

De volgende lesbische series vind je op Netflix. Over de series Pretty Little Liars en Orphan Black schreven we al eerder een artikel, namelijk: 5 series met een lesbisch tintje. Wil je meer over de series te weten komen? Neem dan zeker even een kijkje in dat artikel. Beide series staan op Netflix. Van Orphan Black is zelfs net het super spannende vierde seizoen online gekomen.

Ook over Orange is the New Black schreven we al eerder een artikel. Grote kans dat jullie deze serie al lang gezien hebben. Het is op dit moment dan ook de populairste lesbische serie die er is! Het vierde seizoen van de serie is net online gekomen op Netflix. Wij hadden alle afleveringen binnen een mum van tijd gezien! De serie stelt ook in het vierde seizoen niet teleur. Mocht je seizoen 4 nog niet gezien hebben kun je je de komende tijd maar beter niet op Twitter, Instagram of Tumblr begeven, want daar staat het vol met spoilers!

 

Orphan Black

Orphan Black is een drama-, actie- en sciencefiction serie waar je vanaf de eerste minuut helemaal ingezogen wordt. Deze serie is ontzettend spannend en na maar één aflevering kun je al niet meer stoppen met kijken. Het verhaal gaat over Sarah Manning (Tatiana Maslany) die ontdekt dat ze een dubbelganger heeft. De dubbelganger pleegt voor haar ogen zelfmoord en Sarah besluit haar identiteit over te nemen. Al snel komt ze erachter dat er nog meer dames zijn met hetzelfde uiterlijk en dat er op ze gejaagd wordt. Orphan Black is een serie die niet vies is van een beetje gay, Sarah’s ‘broertje’ Felix is homo en een van Sarah’s dubbelgangers is de lesbische Cosima.

Sense8

Sense8 is een science fiction serie over 8 personen verspreid over de hele wereld. Na een heftig visioen staan ze met elkaar in contact. Op grote afstand kunnen ze elkaar zien, voelen horen en communiceren. In het begin van de serie komt er veel informatie op je af en is het soms moeilijk te begrijpen, uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes op hun plaats en wordt het verhaal makkelijker te volgen. Het lesbische element in de serie is het personage Nomi, Nomi is transgender en heeft een vriendin. In de eerste aflevering is gelijk een heftige vrijpartij tussen Nomi en haar vriendin te zien.

 

Pretty Little Liars

Pretty Little Liars gaat over een groep vriendinnen die een jaar na de mysterieuze verdwijning van hun vriendin Allison plotseling berichtjes krijgen van ‘A’. ‘A’ weet al hun geheimen en dreigt om hun levens tot een ware hel te maken. De vriendinnen ontdekken steeds meer over Allisons verdwijning en proberen ondertussen te ontdekken wie ‘A’ is. Natuurlijk gaat dit gepaard met een hoop drama tussen de vier meiden en komt ook hun liefdesleven uitgebreid aan bod. Wij zijn met name geïnteresseerd in het liefdesleven de lesbische Emily…

Jane the Virgin

Jane the Virgin is een vrolijke en grappige serie die zich afspeelt in Los Angeles. De serie gaat over Jane die nog maagd is maar op miraculeuze wijze zwanger raakt van hoteleigenaar Rafael. Een heerlijke luchtige serie die de Spaanstalige ‘telenovela’s’ op de hak neemt. Er is niet ontzettend veel ‘lesbisch‘ aan deze serie, behalve dat de zus van Rafael lesbisch is. Hier wordt redelijk wat aandacht aan besteed in de serie, maar ze is geen hoofdpersonage. Desalniettemin is Jane the Virgin een ontzettend leuke serie om te kijken!

 

Jessica Jones

Jessica Jones is een actieserie gebaseerd op het stripboekpersonage/superheld Jessica Jones. Jessica probeert haal leven als superheld te ontvluchten en gaat aan het werk als privé detective in New York. Al snel blijkt dat Jessica niet kan vluchten voor haar verleden en de confrontatie met haar demonen moet aan gaan. Hoewel Jessica zelf niet lesbisch is, worden lesbische relaties niet geschuwd in de serie. Jessica’s baas is een echte ‘power lesbian’ met een aardige rol in de serie. Een serie die je zeker gezien moet hebben!

 

How To Get Away With Murder

How To Get Away With Murder is een hele spannende serie die je kunt kijken via Netflix. De serie gaat over de advocate en professor Annalise Keating, die les geeft aan de Universiteit van Middleton. Ze kiest vijf studenten uit die voor haar mogen werken. En al gauw raakt de groep verwikkeld in een moordzaak. In het tweede seizoen van deze serie komen we erachter dat een van de hoofdpersonages (we zullen niet verklappen welke) niet vies is van een beetje lesbische actie. En dat met niemand minder dan met ‘onze eigen’ actrice Famke Janssen. Hieronder vind je de trailer van seizoen één.

You Me Her

Sinds februari 2017 is de komische serie You Me Her te zien op Netflix. Het verhaal draai om Emma, haar man Jack en escort-meisje Izzy. Het thema dat centraal staat in You Me Her is: polygame relaties. Om het seksleven van Emma en Jack nieuw leven in te blazen gaan zij allebei op date met Izzy. Emma mag als eerst op date met Izzy. Maar Jack is stiekem toch jaloers. En waar begint Izzy eigenlijk aan? You Me Her is een vernieuwende serie die het onderwerp polygamie op een luchtige manier weet te brengen. Kijk hieronder de trailer!

Gypsy

Gypsy is een psychologische triller die in de zomer van 2017 op Netflix verscheen. Het verhaal draait om Jean Holloway, een psychologe die met haar gezin in de buitenwijken van New York woont. Ze infiltreert in de levens van haar cliënten door zich voor te doen als Diane. Op die manier leert ze Syndey, de ex-vriendin van haar client Sam, kennen. De serie moet even op gang komen, maar uiteindelijk ontstaat er een passionele affaire tussen de twee vrouwen.

Everything Sucks

De serie Everything Sucks draait om een groep tieners in het plaatsje Boring in de staat Oregon in de Verenigde Staten. De serie speelt zich af in de jaren ’90 en is een feest van herkenning als je in die tijd bent opgegroeid. Wat de serie nog leuker maakt is het personage Kate, die er in de serie langzaam maar zeker achter komt dat ze op vrouwen valt. Kortom: een echte aanrader!

Meer zien? Lees dan het artikel 5 series met een lesbisch tintje (deel 1), of deel 2, deel 3, deel 4, deel 5 en deel 6 met (Netflix) series als The 100, Supergirl en Wynonna Earp!