Gypsy (Netflix original)

Gypsy is een psychologische triller die in de zomer van 2017 op Netflix verscheen. Het verhaal draait om Jean Holloway (Naomi Watts), een psychologe die met haar gezin in de buitenwijken van New York woont. Al snel wordt het duidelijk dat ze wel erg geïnteresseerd is in de levens van haar cliënten.

Jean woont samen met haar man Michael en hun dochter Dolly en werkt bij een praktijk in Manhattan, New York. In haar vrije tijd doet ze zich voor als Diane Hart. Op die manier infiltreert ze in de levens van haar cliënten, zonder dat zij het doorhebben. Zo ontmoet ze de dochter van een van haar cliënten en de ex-vriendin van een andere client.

Diane en Sidney

Sam is een van de cliënten van Jean. Hij is onlangs uit elkaar gegaan met zijn ex-vriendin Sidney en daar heeft hij het erg moeilijk mee. Tijdens de gesprekken met Jean heeft Sam het daarom regelmatig over Sidney. Jean is door de verhalen van Sam erg geïnteresseerd in haar.

Niet veel later gaat Jean, als Diane, op onderzoek uit. Ze gaat naar de koffiebar waar Sidney werkt en raakt geobsedeerd door de jonge vrouw. De twee leren elkaar kennen en er is direct een spanning tussen de vrouwen voelbaar. Het duurt een aantal afleveringen voordat dit tot uiting komt.

Ondertussen probeert Sidney meer over Diane te weten te komen. Maar omdat Diane natuurlijk eigenlijk niet echt bestaat is er niets over haar te vinden. Maar zo snel geeft Sidney niet op…

Netflix zegt nee tegen tweede seizoen Gypsy

De reacties op de Netflix original Gypsy zijn gemengd. Veel mensen vinden de serie te langzaam op gang komen. Gypsy bestaat uit 10 afleveringen van een klein uurtje per stuk. Helaas heeft Netflix besloten na seizoen 1 alweer te stoppen met de serie. Toch is de serie zeker het kijken waard. Bekijk hieronder de trailer van Gypsy.