Lesbische serie op Netflix: Everything Sucks

Klaar voor een tijdreis terug naar de jaren ’90? De nieuwe serie Everything Sucks draait om een groep tieners in het plaatsje Boring in de staat Oregon in de Verenigde Staten. De serie speelt zich af in 1996 en is gevuld muziek (denk aan Oasis, Weezer, Alanis Morisette en nog veel meer!) en andere referenties naar die tijd (Tamagotchi’s!). Laat je terugvoeren naar de jaren ’90 en voel je voor even weer jong (of oud ūüėČ).

Wat deze serie nog veel leuker, en misschien ook herkenbaarder, maakt is hoofdpersonage Kate die er achter komt dat ze op vrouwen valt. Maar niet een in super¬†obvious manier die we kennen van de meeste andere series. De eerste afleveringen komt Kate’s seksualiteit amper aan bod. Maar je voelt haar ongemakkelijkheid en twijfel en dat is precies wat deze serie zo authentiek en herkenbaar maakt.

Het leven op de middelbare school

De serie is verder een typische middelbare school serie die draait om een groepje ‘nerds’. Naast Kate gaat het verhaal in het bijzonder om Luke, √©√©n van de drie nerds. Luke wordt opgevoed door zijn moeder en is vanaf de eerste keer dat hij Kate ziet verliefd op haar. Kate speelt de verliefdheid (weinig overtuigend) mee, om de geruchten die over haar gaan in de kiem te smoren.

Hoe het verhaal zich verder ontwikkelt zul je zelf moeten ontdekken, want deze serie is zeker de moeite waard! We zullen je nog een klein dingetje verklappen: er staat een echte verliefdheid te wachten voor Kate. Als dat je nog niet overtuigd om de serie te gaan kijken dan weten we het ook niet meer… Bovendien wordt het karakter van Kate ontzettend geloofwaardig neergezet door de 14-jarige actrice Peyton Kennedy. En is de serie gewoon goed en geloofwaardig geschreven.

Everything Sucks is bingewatch waardig

In eerste instantie doet de serie je misschien denken aan Stranger Things, maar in dit geval zul je je verwachtingen wel moeten bijstellen. Everything Sucks kan de excellentie van Stranger Things niet overtreffen, maar het is dan ook een compleet ander genre. Als coming of age serie met daarin een jonge lesbienne in de hoofdrol overtreft Everything Sucks al onze verwachtingen. Kortom: tijd voor een bingewatch sessie! Geniet en laat je terugvoeren naar je eerste verliefdheid.