De leukste lesbische web series

Het grote voordeel aan lesbische web series is dat je ze altijd en overal kunt bekijken. In de trein, tijdens een tussenuur of in je lunchpauze pak je gewoon je mobieltje erbij en open je YouTube. De meeste web series bestaan uit afleveringen van ongeveer 10 minuten. Ideaal dus om tussendoor te kijken. Maar pas op, ook hier ligt een binge-watch-verslaving op de loer. In dit artikel hebben we de leukste lesbische web series voor je op een rijtje gezet.

Anyone But Me

Eind 2008 startte de web serie Anyone But Me. Het verhaal begint met het vertrek van Vivian, een 16-jarige lesbienne. Zij en haar vader verhuizen van New York naar Westchester. Vivian laat haar vriendin Aster achter in de grote stad. Vivian gaat naar een andere school waar ze nieuwe mensen leert kennen. Ook loopt ze tegen een oude bekende aan. Natuurlijk zoekt ze haar vriendin Aster nog op in de weekenden.

In haar oude woonplaats was ze openlijk lesbisch en ook de relatie met Aster was geen geheim. Nu Vivian is verhuist is ze minder open over haar geaardheid. Ze vertelt anderen ook niet dat Aster haar vriendin is, ze noemt haar gewoon een vriendin.

De serie bestaat uit 3 seizoenen, stopte in 2012 en focust zich op LHBT thema’s. In 2015 kwamen de dames kort terug met Anyone But Me: The Lost Scenes (10 afleveringen). Bekijk de eerste aflevering van Anyone But Me hieronder.

 

Carmilla

De Canadese web serie Carmilla draait op de studente Laura en haar nieuwe roommate Carmilla. De serie begint wanneer Laura en haar oude huisgenoot Betty naar een feest gaan. De ochtend daarna beseft Laura dat Betty is verdwenen. Niet lang daarna verschijnt Carmilla.

Hou je van fantasy, knappe dames en vampierverhalen? Dan zit je met deze serie precies goed. Carmilla blijkt namelijk een vampier te zijn. De serie wordt vertelt via een videodagboek van Laura dat ze opneemt met haar webcam in hun gezamenlijke kamer.

Carmilla startte in 2014 en bestaat tot nu toe uit 2 seizoenen, een aantal losse afleveringen en een prequel (seizoen zero). Bekijk hieronder de eerste aflevering van de web serie Carmilla.

 

Last Life

Heb je na Carmilla nog geen genoeg gekregen van fantasy en hocus pocus? Kijk dan de web serie Last Life. In deze dramaserie maken we kennis met de twee heksen Sloan en Taylor. De twee aantrekkelijke dames zijn soulmates en worden al eeuwenlang naar elkaar toe getrokken. Toch gaat er steeds iets mis. Zo gaan ze bijvoorbeeld regelmatig dood. Gelukkig bestaat er zoiets als reïncarnatie. Desondanks blijkt dit niet eindeloos goed te gaan.

Sloan en Taylor krijgen in Last Life nog eenmaal de kans samen te komen. Ondertussen zitten er groepen heksen achter de krachten van Taylor aan. Genoeg drama om je uren te vermaken!

Last Life startte in 2015 en bestaat tot nu toe uit 2 seizoenen. Bekijk hieronder de eerste aflevering van de web serie Last Life.

 

Into Girls

Een andere bekende web serie is Into Girls, niet te verwarren met ons eigen online magazine. Sam speelt in deze serie een van de hoofdrollen, een lesbische jonge vrouw. Als kijker hoor je wat Sam denkt. In de eerste aflevering zien we dat ze op een date is (or is it a date?) en we horen wat ze tijdens dat etentje met Tess denkt.

In de serie komen meerdere lesbische personages voor. Niet in iedere afleveringen komen alle personages voor. Er wordt ingezoomd op een verhaal van een persoon, wat een aantal afleveringen later weer verder gaat. De serie probeert ‘echte’ verhalen te vertellen. Dat zorgt voor veel herkenbare scènes.

De lesbische web serie Into Girls startte in 2015 en bestaat tot nu toe uit 2 seizoenen. Bekijk hieronder de eerste aflevering van Into Girls.

 

Entangled with You

De web serie Entagled with You draait om Alisha en Jaliyah. Alisha en haar vriend zijn net uit elkaar en ook de relatie van Jaliyah en haar vriendin is net op de klippen gelopen. Alisha en Jaliyah worden huisgenoten. En later vormt er ook een hechte vriendschap tussen de twee vrouwen. Maar zal het meer worden dan dat?

Deze web serie valt op omdat de cast grotendeels bestaat uit donkere vrouwen. De laatste paar jaren worden er steeds meer films en series gemaakt door (en met) LHBT-geïdentificeerde donkere vrouwen. Zij vertellen het verhaal van hun gemeenschap op een manier die alleen zij kunnen. En dat zorgt voor oprechte verhalen.

Entangled with You is in 2013 gestart en bestaat uit 3 seizoenen. Hieronder kun je de eerste aflevering van Entangled with You bekijken.

 
Welke lesbische web serie vind jij het leukst? Laat het ons weten in de reacties onderaan de pagina.