De leukste lesbische webseries! (deel 2)

In een vorig artikel op IntoGirls bespraken we al 5 lesbische webseries. Maar gelukkig is het aanbod op het internet groot. Daarom hebben we voor jullie nog 5 webseries op een rijtje gezet!

Unfortunatly Ashly

Deze serie wordt geproduceerd door BuzzFeed en heeft in de hoofdrol een bekend gezicht uit de BuzzFeed community. Ashly Perez speelt de gelijknamige hoofdpersoon, die allerlei avonturen meemaakt samen met haar nichtje Izzy. Deze avonturen lopen erg uiteen: de ene keer doen ze samen een poging om mee te doen met een yogaklas, en een andere keer hebben ze allebei een eerste date. Ashly valt voor haar charmante buurvrouw Avery, met wie ze een eerste geslaagde date heeft. Over het algemeen gaat de serie over Ashly en haar nichtje Izzy en is de relatie met Avery niet superbelangrijk. Maar als je van een lichtelijk komische en gekke serie houdt, is dit zeker een aanrader!

De serie is gratis te zien op YouTube, via het account van BuzzFeedViolet. Klik hier voor seizoen 1.

 

Féminin/Féminin

Een Frans-Canadese serie die zich afspeelt in Montreal, Canada, die door de website AfterEllen werd omschreven als een vernieuwde versie van The L Word. Dat is de webserie Féminin/Féminin. De serie draait om een groep lesbische, biseksuele en heteroseksuele vrouwen die ‘leven en liefhebben’ in hun stad. In elke aflevering heeft iemand anders uit die vrouwengroep de hoofdrol, zo komt elke vrouw één voor één aan bod. In de serie wordt niet alleen geacteerd. De vrouwen beantwoorden voor de camera ook vragen die de regisseuse aan hen stelt, onder andere over liefde tussen twee vrouwen.

Kortom, een veelbelovende serie! De personages verschillen niet alleen in seksualiteit, maar ook in leeftijd. Op deze site kun je alle 8 afleveringen bekijken, mét Engelse ondertiteling.

 

La théorie du Y

De tweede Franstalige serie komt wederom niet uit Frankrijk, maar uit België. Deze komische serie zet het leven van Anna in de schijnwerpers. Onderweg naar hun wekelijkse etentje krijgt ze ruzie met haar vriend Matteo. Ze stapt driftig uit de auto en belandt in een nabijgelegen gaybar. Ze drinkt wat drankjes en uiteindelijk eindigt Anne’s avond met een gepassioneerde tongzoen. Niet met een man, maar met een vrouw.

De serie draait om Anne en haar nieuwe ontdekking. De plotselinge zoen met een vrouw plaagt haar geest en ze krijgt dit maar niet uit haar hoofd. De serie is niet per se heel vrolijk, aangezien het begint met een ruzie met haar vriend. Toch heeft het iets opbeurends. Het acteerwerk is erg goed en de humor is heerlijk Belgisch en flauw. De serie is dit jaar uitgebracht en er staan inmiddels al 11 afleveringen op YouTube.

Hieronder vind je de eerste aflevering de rest van La théorie du Y kun je op YouTube bekijken.

 

RED

Liz is wat je een ‘player’ noemt en ze gaat naar bed met de ene na de andere vrouw. Maar op de set van een korte film waarin ze speelt ontmoet ze de getrouwde Mel, voor wie ze gevoelens krijgt. Mel is bovendien getrouwd met een man, maar dat weerhoudt Liz er niet van om iets te doen met deze nieuwe gevoelens. Op Vimeo kun je deze Braziliaanse serie met Engelse ondertiteling bekijken . Inmiddels zijn er al 3 seizoenen beschikbaar, dus genoeg materiaal om te bekijken. Het is misschien niet de meest uitgebreide serie qua decor en locatie, maar de serie heeft een heel intiem karakter. Als je op zoek bent naar een serie die niet in het Engels (of Frans) is, kun je deze ook altijd gratis bekijken.

Hieronder vind je de eerste aflevering van het eerste seizoen, op Vimeo kun je de rest van de serie bekijken.


 

Brown Girls

Vimeo is een goede bron voor lesbisch- of queer getinte webseries. Brown Girls is een serie over de vriendinnen Leila en Patricia. De serie draait vooral om hun vriendschap en dus niet specifiek over een lesbisch koppel of personage. De serie heeft daarentegen wel een queer tintje. Leila heeft een soort knipperlicht relatie met een andere vrouw, wat al uit de eerste aflevering blijkt. Na haar zoveelste one-night stand met hetzelfde meisje, krijgt Leila de vraag of ze wat meer richting een relatie kunnen gaan. Leila geeft daar geen antwoord op. Een paar scènes later kruipt ze dicht tegen haar beste vriendin Patricia aan om over die gebeurtenis te praten.

De levens van Leila en Patricia verschillen van elkaar, maar ze steunen elkaar in alles wat ze doen. Bijvoorbeeld de keuze van Leila om met 15 jaar oudere baas naar bed te gaan. Die daarnaast ook nog eens getrouwd is.

Op dit moment staan er 7 aflevering online op het account van Open TV. Hieronder vind je de eerste aflevering en  hier kun je de rest van de serie bekijken!