Lip service

De lesbische serie Lip Service speelt zich af in Glasgow, Schotland. De serie startte in 2010 en bestaat uit twee seizoenen. Er is kort sprake geweest van een derde seizoen maar dit is zonder reden gecanceld. Jammer! De dramaserie volgt het leven van een groep lesbische vriendinnen van eind twintig en begint wanneer een van hen, Frankie, terugkeert uit New York.

De personages

De stoere fotografe Frankie komt terug naar Glasgow nadat ze een mysterieus bericht heeft ontvangen van haar tante. Haar onverwachtse terugkeer schrikt ex-vriendin Cat op, die net weer voorzichtig begint met daten. Tijdens Cat’s blinddate met politieagente Sam is ze dan ook meer bezig met Frankie dan met haar date. Niet veel later komen de twee elkaar per toeval toch weer tegen en zo krijgen Cat en Sam een tweede kans. Frankie krijgt ondertussen een relatie met Sadie maar lijkt Cat ook nog steeds wel erg leuk te vinden.

Een van de andere lesbische dames in deze serie is de onhandige en onzekere Tess. Ze is vaak samen met haar goede vriend Ed, de broer van Cat, die stiekem een oogje op haar heeft. Tess krijgt aan het begin van de serie een relatie met een presentatrice die nog in de kast zit. Dat zorgt natuurlijk voor het nodige drama.

Niet zomaar een lesbische serie

De serie verschilt met andere lesbische series zoals The L word omdat het bij Lip service minder draait om het lesbisch zijn. Natuurlijk zijn de meeste hoofdpersonages lesbisch, maar de thema’s en problemen waar zij tegenaan lopen zijn herkenbaar voor iedereen. De serie bevat aardig wat grof taalgebruik, seksscènes en er wordt de nodige cocaïne gesnoven. Maar we zijn niet anders gewend met series als Orange is het New Black.

De serie Lip service is geschreven door Harriet Braun en is gebaseerd op haar eigen ervaringen. Zij vond het belangrijk dat de serie een realistisch beeld van lesbische relaties zou geven. Maar toch lijkt ook bij deze serie het realisme ver te zoeken. Zeker na het zien van de eerste scène van de serie waarin je Frankie tijdens een fotoshoot een model ziet versieren, waarna direct een heftige vrijpartij ontstaat. Benieuwd naar Lip service? Bekijk hieronder de trailer en oordeel zelf. Per seizoen zijn zes afleveringen van gemiddeld 45 minuten.

Eén gedachte over “Lip service

  • 27 januari 2016 om 10:35
    Permalink

    Ik vind het mooi dat het feit dat ze lesbisch zijn gewoon een onderdéél is van het verhaal en niet de hoofdmoot. Verder spreekt het me niet zo aan vanwege het genoemde grove taalgebruik.

Reacties zijn gesloten.