Orange is the New Black

Netflix original serie Orange is the New Black is een regelrechte hit! En wij begrijpen precies waarom. De gevangenisserie startte in 2013. Momenteel wordt er gewerkt aan het vierde seizoen. Orange is the New Black zit vol drama, humor en laat je iedere aflevering weer op het puntje van je stoel zitten. Het verhaal draait om Piper Chapman (Taylor Schilling), een op het eerste gezicht brave girl-next-door. Maar schijn bedriegt. Ze moet een gevangenisstraf uitzitten van vijftien maanden in een licht bewaakte vrouwengevangenis omdat ze jaren eerder drugsgeld probeerde te smokkelen. Destijds had ze een lesbische relatie met Alex Vause. Drie keer raden wie in dezelfde gevangenis belandt.

Chapman, Crazy Eyes en Pornstache

In de serie maken we ook uitgebreid kennis met andere personages. Een van de eerste gevangene waarmee Chapman in aanraking komt is Suzanne ‘Crazy Eyes’ Warren, geniaal gespeeld door actrice Uzo Aduba. Crazy Eyes heeft een oogje, pun intended, op de nieuwe gevangene. Tijdens de afleveringen wordt regelmatig teruggeblikt om meer te weten te komen over de levens van de gevangenen vóór ze achter de tralies verdwenen.

Maar niet alleen de levens van de gevangenen worden belicht. We maken ook kennis met de assistent van de gevangenisdirecteur, Joe Caputo en de bewakers, waaronder George ‘Pornstache’ Mendez. En dat deze mannen ook niet van die lieverdjes zijn wordt al snel duidelijk.

Lesbische liefde achter de tralies

We zouden natuurlijk geen aandacht besteden aan deze serie als er niet een paar gezellige lesbische scènes in voor zouden komen. Ben je vies van blote lichaamsdelen, seksscènes, geweld of grof taalgebruik? Dan is Orange is the New Black waarschijnlijk niks voor jou. Dit is geen typische, brave Amerikaanse tv-serie. Dat zou ook niet geloofwaardig zijn voor een gevangenisserie, wel?

seizoen 3 Orange is the New Black

Naast de relatie tussen Piper en Alex ontstaan er meer liefdes tussen verschillende dames. Eerder noemden we al Suzanne Waren die hopeloos verliefd werd op Chapman. Een van de andere lesbische vrouwen is Nicky Nichols, gespeeld door Natasha Lyonne, die we ook kennen van de lesbische films If these walls could talk 2 en But I’m a Cheerleader. En in seizoen drie komt de razend populaire DJ/model/actrice Ruby Rose in de serie. Heb je meer redenen nodig om deze serie te gaan kijken?

Het gevangenisleven

Hoe langer Chapman in de gevangenis verblijft hoe meer ze haar mannetje weet te staan. Ze krijgt langzaamaan het respect van de andere gevangengen. In het derde seizoen begint ze zelfs een eigen criminele organisatie. Inmiddels kennen we alle kleurrijke karakters van de serie door en door, maar gaat Orange is the New Black hierdoor vervelen? Zeker niet! Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de trailer, onderaan deze pagina.

Over de serie

Orange is the New Black kun je kijken op Netflix. Daar zijn de eerste drie seizoenen te vinden. Meestal is het zo dat als er een nieuw seizoen komt dit seizoen in één keer online wordt gezet. Zo kun jij heerlijk bingewatchen! Per seizoen zijn er 13 afleveringen. De serie is gebaseerd op de autobiografie Orange Is the New Black van Piper Kerman. Op zoek naar een andere lesbische serie? Bekijk dan eens onze artikelen over The L word en Lip service.