4 Series met een lesbisch tintje (deel 3)

We hebben weer een aantal leuke series met een lesbisch tintje voor je! In deze series spelen lesbiennes niet per se de hoofdrol, maar ze hebben wel een bijrol in de serie. En soms geeft dat een serie net dat beetje extra, waardoor het net een beetje leuker wordt dan een serie zonder lesbiennes. Lees verder om te ontdekken welke series je niet gemist mag hebben!

1. Modus

Modus is een Zweedse thriller die op Netflix te zien is! Het verhaal gaat over Inger Johanne Vik en haar autistische dochter Stina. Inger Johanne is een crimineel psycholoog die eerder als profiler voor de FBI werkte. Wanneer ze voor een bruiloft in een hotel zijn ziet Stina hoe een onbekende man een bekende lesbische tv presentatrice vermoord. Samen gaan ze op zoek naar de moordenaar. Leuk weetje: in de serie is ook een rolletje weggelegd voor Liv Mjönes die je misschien beter kent als Frida uit de film Kiss Me.

 

2. Celblok H

Celblok H is een serie van Nederlandse origine die al vanaf 2014 op SBS 6 uitgezonden wordt. De dramaserie draait om twee groepen gevangen in een vrouwengevangenis in Nederland. Het thema vrouwengevangenis komt je misschien bekend voor van Orange Is The New Black, maar deze serie lijkt verder totaal niet op de serie Celblok H. Behalve de locatie is wel nog een overeenkomst met OITNB, ook in Celblok H worden lesbische karakters niet geschuwd. Al in de allereerste aflevering maak je kennis met de lesbische Freddy die in de serie met meerdere dames het bed in duikt.

Celblok H

3. Black Mirror: San Junipero

Deze keer gaat het niet om een serie met een lesbisch tintje, maar om maar één aflevering: de San Junipero aflevering van de serie Black Mirror op Netflix. Deze serie bestaat uit allemaal losse afleveringen die zich afspelen in de toekomst. In iedere aflevering is er een nieuwe technologische ontwikkeling, waardoor de toekomst er totaal anders uit ziet. Zo ook in de San Junipero aflevering! Maar wat deze ontwikkeling is zul je zelf moeten ontdekken.

Het leuke aan de serie Black Mirror is dat je alle afleveringen los kunt kijken. Zo ook de aflevering van San Junipero. Dus zelfs wanneer je geen zin hebt om de hele serie te kijken kun je deze aflevering, die draait om een lesbische relatie, kijken! Wij vonden het dé leukste aflevering van Black Mirror, eentje die je zeker niet gemist mag hebben!

 

4. How To Get Away With Murder

Dat ze in How To Get Away With Murder niet vies zijn van een beetje homoseksualiteit dat wisten we al… Maar we zullen je niet al te veel verklappen. De serie gaat over de advocate en professor Annalise Keating, die les geeft aan de Universiteit van Middleton. Hier geeft ze het vak ‘How To Get Away With Murder’. Ieder jaar kiest ze 5 studenten uit die voor haar mogen werken. Al snel raken Annalise en haar 5 studenten verwikkeld in een heftig mysterie waarin ze hun kennis uit het vak mogen toepassen.

Pas in het tweede seizoen wordt de serie écht interessant, wanneer een van de hoofdrolspelers in de serie een lesbische relatie krijgt. Hoe dan ook, dit is een serie die je echt gezien moet hebben wanneer je van spanning en sensatie houdt! Je vindt deze serie op Netflix!

 

Meer lesbische series?

Benieuwd naar nog meer lesbische series? Bekijk dan onze andere artikelen over series met een lesbisch tintje eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *