South of Nowhere

South of Nowhere is een TV serie (2005 – 2008) die zich afspeelt in Los Angeles, Californië. Het verhaal begint wanneer tiener Spencer Carlin met haar familie van Ohio verhuist naar L.A. In haar nieuwe woonplaats leert ze Ashley kennen.

Een groot deel van de serie focust zich op de vriendschap en later liefdesrelatie tussen Spencer (actrice Gabrielle Christian) en Ashley (actrice Mandy Musgrave). Daarnaast worden andere belangrijke thema’s zoals drugs, racisme en geweld behandeld in de serie. South of Nowhere bestaat uit drie seizoenen.

Spencer & Ashley

De 16-jarige Spencer leert op haar eerste dag op King High School in Los Angeles de biseksuele Ashley kennen. De twee raken bevriend. Al gauw laat Ashley doorschemeren dat ze Spencer meer dan zomaar leuk vindt. En Spencer is verbaasd dat ze dezelfde gevoelens voor Ashley heeft. Ze kussen en de vonk springt over.

Ashley Davies is de dochter van een bekende rockster en nogal een wilde meid. Voor de normaal zo rustige Spencer gaat er een totaal nieuwe wereld open. Ze komt erachter dat ze lesbisch is en ze is smoorverliefd op Ashley. En dat is Los Angeles of all places. Perfect zou je denken… Maar South of Nowhere is niet voor niets een dramaserie.

Drama, drama, drama

Spencer maakt zich druk om wat de wereld ervan zal vinden dat ze op meisjes valt. Wanneer de moeder van Spencer haar en Ashley betrapt in bed gooit ze Ashley het huis uit. Wat natuurlijk zorgt voor een dramatische scène met een hoop tranen en geschreeuw. Nee, de relatie tussen Spencer en Ashley gaat niet over rozen.

Ashley blijkt later ook nog gevoelens voor haar ex-vriend Aiden te hebben. Gedurende de drie seizoenen hebben zij en Spencer een relatie met elkaar, gaan ze uit elkaar en komen er anderen in het spel. Zou de liefde tussen Spencer en Ashley sterk genoeg zijn?

Spashley video

Het internet gaf het lesbische koppel de naam Spashley. Hieronder vind je een video met beelden uit het begin van de serie South of Nowhere, waarin je de liefde tussen de twee meiden ziet opbloeien. Keek jij deze serie vroeger ook? Laat ons weten in de comments wat jij van South of Nowhere vindt!