The L Word: waar zijn ze nu?

We hebben er lang op moeten wachten, maar volgens verschillende bronnen is het binnenkort zover: een nieuw seizoen van The L Word. Of alle karakters uit de originele serie te zien zijn is nog de vraag. Wel weten we dat Bette, Alice en Shane in ieder geval weer mee doen. Wat hebben Jennifer Beals, Leisha Hailey en Katherine Moennig in de tussentijd gedaan? En hoe zit dat met de andere actrices? Wij zochten het voor je uit.

Jennifer Beals

Jennifer was voor velen een bekend gezicht: Alex uit Flashdance. In The L Word speelde ze Bette Porter. Toen er in 2009 een einde kwam aan de serie ging ze aan het werk voor de film The Book of Eli, waar ze de moeder van het karakter van Mila Kunis speelde. Ook was ze te zien in de films Full Out en Before I fall. Naast haar werk in films was ze ook te zien in een aantal series als Westside, Proof en Taken en zelfs in een webserie genaamd Lauren.

Het klinkt al alsof Jennifer vrij druk is geweest, maar bovenop haar carrière zette ze zich ook nog in voor LHBTQ+ rechten en ontving ze daarvoor in 2012 zelfs de Human Rights Campaigns’ Ally for Equality Award.

Erin Daniels

Zelfs bedenkster Ilene Chaiken heeft er moeite mee dat Erin’s karakter Dana in het derde seizoen overleed. Maar één van de meest geliefde personages van de serie terug tot leven wekken, dat gaat niet gebeuren volgens Chaiken. Erin Daniels is dan ook druk genoeg met andere dingen. Ze was onder andere te zien in series als CSI, Saving Grace en Dexter. Daarnaast speelde ze in een aantal films. In 2008 trouwde ze en inmiddels heeft ze twee kinderen: een zoon en dochter.

Leisha Hailey

De inmiddels 47-jarige Leisha Hailey speelde Alice in de serie. Na het einde van de serie focuste ze zich naast het acteren ook op haar muziekcarrière. Sinds 2007 speelt ze bassgitaar, keyboard en verzorgt ze de ‘backing vocals’ in de indie band ‘Uh Huh Her’. Iets waar Leisha al voor The L Word mee bezig was.

Dit bericht bekijken op Instagram

Playing dress up for Emmy weekend 💅🏼

Een bericht gedeeld door Leisha Hailey (@leisha_h) op

Laurel Holloman

Naast dat ze vooral bekend is als Tina uit de serie, is Laurel Holloman ook een bekende kunstenares. Na haar werk in The L Word toonde ze haar schilderijen tijdens verschillende exposities. Haar allereerste solo museum show was zelfs in Nederland.

Marlee Matlin

Net als haar personage in de serie, is Marlee ook in het echte leven doof. Ze zet zich in voor meerdere stichtingen die zich hiermee bezig houden. Daarnaast zet Marlee zich ook in voor organisaties als AIDS en het Rode Kruis. In 2009 schreef ze haar autobiografie waarin ze openlijk praat over haar verleden met drugs. Ze werkte de afgelopen jaren ook nog steeds als actrice en was te zien in Family Guy, No Ordinary Hero: The SuperDeafy Movie, Spring Awakening en Quantico.

Dit bericht bekijken op Instagram

The sign for the week is COFFEE. #starbuckssigns

Een bericht gedeeld door Marlee Matlin (@themarleematlin) op

Eric Lively

De broer van de bekende actrice Blake Lively speelde de filmmaker Mark. Nadat hij uit de serie vertrok was hij nog te zien in The Butterfly Effect 2, 24: Redemption en speelde hij het vriendje van zangeres Pink in de videoclip voor haar single Please Don’t Leave Me.

Eric Mabius

Ugly Betty, A Christmas Wedding, Outcasts, Scandal; Mabius was te zien in tal van series en films na zijn tijd als Jenny’s (ex)vriend in The L Word. Ook op het politieke vlak zat Mabius niet stil. Hij stond openlijk achter Barack Obama en verscheen zelfs in één van zijn campagnefilmpjes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Look at this talent I get to keep company with on set!!

Een bericht gedeeld door Eric Mabius (@ericmabius) op

Rose Rollins

Voordat ze aan het werk ging als actrice in onder andere The L Word werkte Rose een tijd als model.
Na haar rol als Tasha in de serie besloot ze het modellen bestaan op een laag pitje te zetten en zich verder als actrice te ontwikkelen De inmiddels 37-jarige actrice speelde in onder andere series als: CSI: NY, Chase en Miami Medical. Daarnaast kreeg ze ook veel bekendheid door haar rol in Mission Impossible 3. Ze hield zich niet alleen maar bezig met werk, want Rose is inmiddels ook moeder.

Katherine Moennig

Dankzij haar rol als Shane werd Katherine in één klap een lesbisch icoon. Ze speelde in nog meer films en series een lesbische rol: Everybody’s Fine, Art School Confidential en in Ray Donovan. In 2006 maakte Moennig haar debuut op Off-Broadway, een district met theaters dat iets kleiner is dan Broadway zelf. Naast acteren hield Moennig zich ook bezig met ambassadeurschap voor een kledingmerk (Wildfang), was ze producer voor een documentaire en sprak ze de stem in van een audioboek.

Dit bericht bekijken op Instagram

Nothing is easy

Een bericht gedeeld door Kate Moennig (@kateomoennig) op

Pam Grier

Voor haar rol als Kit in The L Word was Pam al een gevestigde naam in Hollywood. Haar bekendste rol was in Quentin Tarantino’s film Jacky Brown. En ook na de Showtime serie bleef ze acteren. Zo was ze onder andere te zien in Law & Order: Special Victims Unit en Smallville. Ook schreef ze een memoir, kreeg ze een doctoraat van de University of Maryland Eastern Shore en de Langston University en startte ze het Pam Grier Community Garden and Education Center.

Mia Kirshner

We mogen wel zeggen dat Mia het meest gehate personage in The L Word speelde: Jenny. Blijkbaar trekt Mia zulke rollen aan, want ze speelde later een terrorist in de serie 24. Ook haar rol als Elizabeth Short in The Black Dahlia kreeg veel aandacht. Mia sprak ook een aantal films in, was het gezicht van een sieradenlijn en zette zich in voor verschillende liefdadigheidsorganisaties.

Daniela Sea

Max was een veelbesproken rol voor Daniela Sea. Hoewel ze te zien was in meerdere series en films was deze rol dan ook het populairst. Naast acteren hield Daniela zich ook bezig met het maken van films en muziek. Ze heeft als DJ meerdere keren opgetreden op Velvet Ibiza.

Dit bericht bekijken op Instagram

Had a great time playing in Chicago with Gunn Lundemo!

Een bericht gedeeld door Daniela Sea (@danielasea4real) op

Rachel Shelley

Rachel speelde de rol van Helena Peabody. Ze bleef spelen in series, onder andere in Casualty, maar richtte zich ook op het schrijven van artikelen voor The Guardian en DIVA Magazine. Rachel mag zich daarnaast met recht een lhbtq+ ally noemen, want ze speelt op dit moment in de lesbische webserie Different for Girls. Ook heeft Rachel twee dochters.

Karina Lombard

Karina brak door als model, maar werd vooral bekend door haar werk als actrice. Onder andere door haar rol als Marina in The L Word. Na de serie was ze vooral te zien in series als CSI: NY, CSI: Crime Scene Investigation en NCIS, maar kreeg ze nauwelijks vaste rollen.

Sarah Shahi

Nadat ze als Carmen uit de serie werd geschreven, kreeg Sarah verschillende vaste rollen in series. Één van haar bekendste was in de serie Life en momenteel speelt ze de hoofdrol in de serie Reverie. De actrice is inmiddels getrouwd en moeder.