The L Word

De beste ontdekking die je kan doen als je net uit de kast komt is de lesbische serie The L Word. Een reeks seizoenen vol drama, schandaal, seks en knappe dames. Voordat je het weet ben je jezelf verloren aan deze absolute klassieker en kun je niet meer stoppen met kijken. In één klap raak je bekend met zo ongeveer alle termen die je moet leren kennen in deze nieuwe fase van je leven en vorm je een niet al te realistisch beeld van het leven als lesbienne. Want helemaal realistisch is deze serie niet, maar dat maakt niet uit want vermakelijk is het wel.

Jenny in Los Angeles

The L Word geeft je een kijkje in het leven van een groep lesbische vriendinnen in Los Angeles. De serie begint met de aankomst van Jenny, op dat moment de vriendin van Tim. Ze verhuist naar Los Angeles om samen te wonen met haar vriend. Tim woont naast het lesbische stel Bette en Tina. En al snel wordt duidelijk dat er in de omgeving meer lesbiennes en homo’s aanwezig zijn. Op dat zelfde moment proberen Bette en Tina zwanger te worden maar omdat de donor traag zaad blijkt te hebben moeten zij op zoek naar een ander. Met die reden organiseren ze een feest bij hen thuis om te zoeken naar een andere man die hen kan helpen met hun kinderwens. Ook Tim en Jenny worden uitgenodigd op het feest.

Er zijn verschillende vrienden van Bette en Tina op het feest, waaronder Dana. Zij is een professionele tennisspeler die op dat moment nog niet openbaar uit de kast is. Ook Alice is aanwezig en zij raakt met Jenny aan de praat over boeken en schrijvers. Als Marina, eigenares van The Planet in West Hollywood, zich mengt in het gesprek blijkt al snel dat zij en Jenny veel gemeen hebben. Niet veel later achtervolgt Marina Jenny de badkamer in en begint ze haar te zoenen. De periode na deze kus is verwarrend voor Jenny, ze komt er namelijk nu pas achter dat ze ook op vrouwen valt. Maar waar kun je daar beter achter komen dan in Los Angeles.

Shane en The Chart

Een van de bekendste personages van de serie is womanizer Shane. Een stoere, super slanke lesbienne met een warrig kapsel. Door Shane komt Alice op het idee voor The Chart. Een overzicht wie met wie een relatie heeft gehad of het bed in is gedoken. Natuurlijk is Shane met haar vele bedpartners het centrum van The Chart. Origineel stamt het verhaal van The L Word af van iemand genaamd Kit Porter die The Chart getatoeerd heeft op haar rug. De naam Kit Porter komt wel terug in de serie, maar is niet die van een lesbisch karakter maar van die van de zus van Bette Porter.

De serie telt zes seizoenen en begon in 2004. The L Word maakt je aan het lachen, huilen en alles ertussenin. Op het ene moment leef je intens mee met Jenny en op het volgende moment wil je d’r wel aan haar haren de televisie uit sleuren. In de meeste seizoenen leren we nieuwe personages kennen, waaronder bijvoorbeeld Carmen in seizoen twee en Jodi in seizoen vier. Mede daardoor gaat de serie niet vervelen. Wat ons betreft had The L Word niet hoeven stoppen na seizoen zes, maar helaas.

Een serie met een boodschap

Er worden verschillende belangrijke thema’s besproken in de serie, zoals lesbisch ouderschap, het homohuwelijk en borstkanker. De serie is meer dan alleen vermakelijk, de schrijvers proberen de kijker aan het denken te zetten. Dat, in combinatie met het geloofwaardige acteerwerk van alle knappe dames, maakt deze serie absoluut het kijken waard.