When We Rise

When We Rise is een miniserie waarin LHBT-activisten Cleve, Roma en Ken de hoofdrollen spelen. Het verhaal begint in de jaren 70 en neemt je mee in ruim veertig jaar geschiedenis van de Amerikaanse homobeweging.

When We Rise is geschreven door Dustin Lance Black, die ook bekend is van het boek (en de film) Milk. Die gaat over Harvey Milk, de eerste verkozen politicus uit Californië die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit en later werd vermoord.

De serie When We Rise laat zien hoe activisten hebben moeten vechten voor de LHBT-rechten die Amerikaanse mensen vandaag de dag hebben. Don’t Ask Don’t Tell, Defense of Marriage Act, de aidscrisis en proposition 8; het zijn slechts een paar thema’s die voorbij komen in de serie. Het verhaal start in 1971 en eindigt in 2013.

Cleve Jones

In 1971, wanneer het verhaal begint, is Cleve Jones een onschuldige student uit Phoenix, Arizona. Wanneer hij thuis uit de kast komt zegt zijn vader dat homoseksualiteit een ziekte is. En dat hij zich moet laten behandelen. Cleve besluit te vertrekken en gaat naar San Francisco. In het tweede deel van When We Rise, eind jaren 70 / begin jaren 80, werkt Cleve voor Harvey Milk.

When We Rise

Roma Guy

Roma Guy is net terug in San Francisco na een opdracht van het Vredeskorps. In het begin van de serie wordt het haar duidelijk dat ze lesbisch is. Ze zet zich al langer in voor de rechten van vr0uwen en zet dit nu voort als LHBT-activiste. In het eerste deel van When We Rise leert ze Cleve kennen. Tijdens een demonstratie beschermt ze de jonge Cleve tegen een feministische vrouw door te zeggen ‘He’s with me’.

When We Rise

Ken Jones

Begin jaren 70 is Ken Jones een marineofficier. Met een van zijn collega’s heeft hij een relatie maar niemand anders weet dat hij homoseksueel is. Gedurende de film stopt Ken als officier en krijgt hij een relatie met Richard. De twee krijgen net als veel andere homoseksuele mannen in die tijd te maken met HIV en aids.

When We Rise

Trailer When We Rise

When We Rise zet je aan het denken, zorgt ervoor dat je dankbaar bent voor de LHBT-rechten die we hebben en activeert ons om nooit op te geven. Deze serie moet je gewoon gezien hebben, of je nu op mannen of op vrouwen valt! De miniserie When We Rise (2017) bestaat uit acht afleveringen van ieder een uur. Bekijk hieronder de trailer.