7x internationale lesbische festivals

Kan jij geen genoeg krijgen van lesbische feestjes? Dan is één van deze internationale lesbische festivals misschien wel wat voor jou! Samen feesten met duizenden lesbische vrouwen? Daar kunnen onze Nederlandse feestjes niet tegen op. Lees verder om te ontdekken welke lesbische festivals je in 2018 niet mag missen.

1. ELLA Festival

ELLA International Lesbian Festival vindt plaats op diverse locaties, deze winter organiseren ze maar liefst twee festivals. De ELLA winter edition in Mallorca en de ELLA winter edition in Zwitserland. In Mallorca staat de viering van het nieuwe jaar centraal, het festival vindt namelijk plaats van 28 december t/m 2 januari. In Zwitserland staat alles in het teken van wintersport. Van 29 maart t/m 2 april maak je samen met andere lesbische en biseksuele vrouwen de pistes in het Zwitserse Davos onveilig! Liever feesten in de zon? De ELLA zomer editie staat gepland voor 30 augustus t/m 6 september, wederom op Mallorca.

ELLA lesbisch festival

2. Velvet Ibiza

Velvet Ibiza, het wildste women only weekend voor lesbische en biseksuele vrouwen. Ook dit jaar zijn wij weer mediapartner van dit toffe festival dat plaatsvindt van 26 t/m 30 april op party eiland Ibiza. 4 dagen lang feesten met alleen maar andere like-minded vrouwen in een prachtig hotel vlak aan het strand, wat wil je nog meer? Wanneer je boekt met de kortingscode INTOGIRLS ontvang je ook nog eens €20,- korting!

Velvet Ibiza

3. International Eressos Women’s Festival

Als lesbienne moet je tenminste een keer in je leven naar het Griekse eiland Lesbos, toch? Het plaatsje Skala Eressos is al sinds de jaren ’50 populair onder lesbische vrouwen omdat het bekend staat als de geboorteplaats van Sappho, een dichteres die over de vrouwenliefde schreef. Geen beter moment dan tijdens het Eressos Women’s Festival, waar jaarlijks honderden vrouwen naar toe komen om te feesten. Geniet van de zon, de zee en het strand omgeven door prachtige vrouwen. Het International Eressos Women’s Festival vindt in 2018 plaats van 8 t/m 22 september.

4. The Dinah Shore

Als je ooit naar The L Word hebt gekeken dan ken je The Dinah wel! Het Dinah Shore weekend is het grootste festival voor vrouwen die van vrouwen houden in Amerika en is nog steeds ongekend populair. Vooral de white party en de poolparty’s mag je niet missen wanneer je naar The Dinah gaat. En je weet: “What happens at Dinah, stays at Dinah”. Het festival heeft vaak een te gekke line-up met sterren die perfect aansluiten bij de doelgroep en vindt plaats in Palm Springs. Perfect om aan je California road trip vast te plakken dus. The Dinah vindt plaats van 28 maart t/m 2 april.

The Dinah Shore Weekend

5. Girlie Circuit

Tripje naar Barcelona gepland? Maak dan gelijk een pitstop bij Europa’s grootste lesbische festival: Girlie Circuit. Van 14 t/m 19 augustus 2018 vindt namelijk de 11e editie plaats! Ieder jaar worden er meerdere grote feesten georganiseerd tijdens het festival met diverse thema’s. De poolparty mag je in ieder geval niet aan je voorbij laten gaan!

6. L Fest Del Mar

L Fest Del Mar is een Brits festival dat plaats vindt in de Spaanse regio Costa Blanca in het plaatsje Campoamor. Het festival, dat eigenlijk een volledig verzorgde vakantie is, vindt plaats van 1 t/m 8 juni. Een week lang worden er allerlei activiteiten en feestjes georganiseerd voor lesbische en biseksuele vrouwen. Geen tijd om een hele week te feesten? Je kunt ook alleen een weekend ticket boeken!

7. L Beach

Zin in een feestje bij onze oosterburen? L Beach wordt gevierd aan de kust van Duitsland! Toch is het geen klassiek strand feestje zoals de meeste festivals hierboven. L Beach vindt namelijk plaats van 13 t/m 15 april en wordt gehouden in een hele grote tent in de buurt van het strand. Zin om samen met honderden andere vrouwen te feesten? Boek dan snel je tickets!