8 Herkenbare momenten tijdens het uitgaan

Uitgaan is 9 van de 10 keer gezellig. Met een aantal drankjes op je helemaal laten gaan op de dansvloer is één van de beste manieren om de stress van de werkweek achter je te laten. Maar, soms zijn er toch wat struggles…

1. Heel heel heel veel homo’s

Er zijn nogal wat verschillen tussen de ‘lesbische scene’ en de ‘homo scene’. Soms dus vrij lastig wanneer gay evenementen proberen om beide scenes bij elkaar te brengen. En, eigenlijk geldt dit ook voor gaybars.

Wanneer ben je voor het laatst naar een bar geweest waar het merendeel vrouw was? Bij ons is het in ieder geval nog nooit voorgekomen. Raar eigenlijk want het percentage mannen/vrouwen zou gelijk moeten zijn kijkend naar hoeveel LHBT’ers er zijn. Maar zodra wij een willekeurige gaybar in loop zien wij toch vooral mannen. En dan vooral mannen van middelbare leeftijd die een drankje drinken aan de bar. Waar zijn die vrouwen toch? Thuis, op de bank, kijkend naar The L Word?

Gaybar

2. Cher, Madonna en Lady Gaga

Misschien komt het door het publiek, misschien door de bartenders die 9 van 10 keer homo zijn, maar de muziek is in een gaybar vaak een combinatie van klassiekers uit de jaren ‘80, feestmuziek uit de jaren ‘90 en ‘Gay Iconen’ van nu als Lady Gaga en Kylie Minogue. Op zich niks mis mee, maar soms heb je toch net wat meer zin in R&B, dance of zelfs rap.

3. Flirtende heteromannen

Geen zin in een gaybar? De muziek is meestal inderdaad wat beter in een heterobar. Het is er ook drukker. Een plus- en minpunt, want daardoor zijn er ook genoeg heteromannen die ‘op jacht zijn’. Zo gedragen ze zich tenminste. Met in hun hand een biertje en op hun gezicht een grijns zijn ze op zoek naar de volgende ‘prooi’. Serieus, een heterobar verlaten zonder ook maar één opmerking van een man naar je hoofd geslingerd te krijgen, lijkt onmogelijk. En, lijkt het flirten met jou niet te lukken dan stappen ze over naar je vriendin. “We hebben een relatie” of “Ik ben lesbisch”, lijkt voor sommigen wat lastig te begrijpen.

Not straight

4. Do I look gay enough?

Waarom doen we dit eigenlijk? Er wat ‘gayer’ uit proberen te zien wanneer je naar een gaybar gaat. Nu moeten we wel zeggen dat dit tegenwoordig lastiger is. De tomboy-look (leren jack, neusring, tattoos, baggy shirt en jeans, bandana en Vans) die vaak wordt gezien als stereotype voor een lesbienne is namelijk in. Maar goed, hoe vaak heb je jouw vriendinnen deze vraag horen stellen? En, laten we eerlijk zijn, sneakers en een t-shirtje zijn toch net iets comfortabeler dan een jurkje en hoge hakken.

Lesbienne herkennen kleding

5. Do I look too gay?

In een heterobar gooien we het helemaal om: “zie ik er zo niet te gay uit?”. Eigenlijk raar dat we het gevoel hebben dat te moeten doen, want je zou overal jezelf moeten zijn maar toch. Je hebt nu eenmaal niet altijd zin het risico te lopen op het krijgen van commentaar.

6. Experiment voor één avondje

Terug naar de gaybar. We kunnen, helaas, niet zien of iemand op iemand vrouwen valt. Zeker niet nu juist die tomboy look in is. En, dat is verdomd lastig want in gaybars zijn genoeg vrouwen te vinden die alleen geïnteresseerd zijn in één avondje lol. Sommigen hebben zelfs nog nooit met een vrouw gezoend en gaan vol voor een (vaak) eenmalig experimentje en anderen struinen in het weekend vaker de gaybars af op zoek naar een avontuurtje. Helemaal niks mis mee natuurlijk, mits beide partijen hiervan op de hoogte zijn. En, helaas is dit niet altijd het geval.

Straight girls

7. Te weinig vrouwenfeesten

Ja, Flirtation is geweldig en daar mogen we al heel blij mee zijn, maar echt veel diversiteit is er niet qua vrouwenfeesten. Een aantal gaybars houden speciale vrouwenavonden, maar die zijn dan op rare dagen zoals een zondag. En bovendien is het publiek hier vaak wat ouder. Iets vergelijkbaars met Flirtation is er niet.

8. Vleeskeuring op het toilet

Je komt maar voor één ding: je moet naar de wc. Toch voel je vaak de ogen in je rug prikken alsof je op een heuse vleeskeuring staat. Het wachten duurt ook lang en dan kun je je tijd maar beter goed besteden, maar heel fijn is het niet. Aan de andere kant vinden de leukste gesprekken dan ook weer op het toilet plaats.