Amsterdam Gay Pride 2016

De Gay Pride in Amsterdam is dit jaar van 23 juli tot en met 7 augustus. Het hoogtepunt van de festiviteiten, de Canal Parade, vindt plaats op zaterdag 6 augustus. De hele week is er volop te doen in Amsterdam. Van straatfestivals tot feesten in verschillende clubs.

Amsterdam Gay Pride

Overzicht Gay Pride

Hieronder vind je een overzicht van alle festiviteiten tijdens de Amsterdam Gay Pride 2016.

Zaterdag 23 juli Roze Zaterdag Amsterdam & Pride Walk 2016 (van het VondelPark tot de Dam)

Zondag 24 juli EuroPride

Zaterdag 30 juli Milkshake Festival

Zondag 31 juli Milkshake Festival

Vrijdag 5 augustus Pride op verschillende pleinen, waaronder Pride Vivelavie street party

Zaterdag 6 augustus Canal Parade & Pride op verschillende pleinen

Zondag 7 augustus Pride Closing Party

EuroPride

Dit jaar mag onze hoofdstad de EuroPride hosten. De EuroPride zal samen met onze eigen Gay Pride zorgen voor twee weken vol festiviteiten met als afsluitende knaller natuurlijk de Canal Parade. De EuroPride start op zaterdag met Roze Zaterdag Amsterdam. De EuroPride wordt georganiseerd door de European Pride Organisers Association. De WorldPride 2017 zal plaatsvinden in de Spaanse hoofdstuk Madrid. Dus schrijf 23 juni tot en met 2 juli 2017 maar vast in je agenda!

Vervoer & overnachtingen

Het belooft een ongelooflijk drukke en gezellige Pride te worden dit jaar. Houd daar dus rekening mee bij het boeken van je hotel en regelen van je vervoer van en naar Amsterdam. Naar verwachting komen er mensen van over de hele wereld naar onze hoofdstad om feest te vieren.

Milkshake Festival

Het weekend vóór het weekend van de botenparade vindt Milkshake Festival plaats. Het open minded festival duurt twee dagen. Westerpark dient als festivalterrein en krijgt maar liefst zes podia met verschillende soorten muziek. Er is zelfs een roller disco! Bekijk de aftermovie van Milkshake Festival 2015 hieronder.

 

De Canal Parade

Tijdens de Canal Parade op zaterdag 6 augustus varen 80 boten door de Amsterdamse grachten. De optocht start om 13:30 uur aan het begin van de Prinsengracht in de Westerdok haven. De boten varen vervolgens over de Amstel rivier, door de Nieuwe Herengracht en eindigen bij het Scheepvaartmuseum.

De beste plaatsen om te kijken naar de Canal Parade zijn de Magere Brug over de Amstel en aan het begin van de botentocht langs de kade. Benieuwd naar de lijst boten die meevaren? Bekijk dan de website van Amsterdam Gay Pride! Bekijk hieronder de officiële aftermovie van de Gay Pride 2015.

 

Bron omslagfoto: Reddit.com