Bioscopen die lesbische films draaien

Op zoek naar een bioscoop waar ze lesbische films draaien deze zomer? We hebben ze voor je op een rijtje gezet. Het Gay & Lesbian Summer Film Festival is in volle gang en dat betekent een hoop nieuwe leuke films die je gezien moet hebben!

Pathé Gay Night Amsterdam

In Amsterdam organiseert bioscoop Pathé De Munt (Vijzelstraat 15) maandelijks een Gay Night. Iedere eerste woensdag van de maand kun je er genieten van een voorpremière van de nieuwste gay films. Je wordt ontvangen met een lekker welkomsdrankje en na de film krijg je een kortingsbon voor drankjes bij Taboo en Lellebel. Leuk om de avond mee af te sluiten.

Filmtheater Rialto Amsterdam

Op zoek naar een bioscoop of filmtheater in Amsterdam waar ze de films van het Gay & Lesbian Summer Film Festival draaien? Bezoek dan Rialto aan de Ceintuurbaan 338 in Amsterdam. Er worden verschillende lesbische films gedraaid zoals Tru Love en All About E. Die laatste heb je wellicht al gezien tijdens de Roze Filmdagen in maart van dit jaar.

LantarenVenster Rotterdam

Het bekende film- en muziektheater LanterenVenster in Rotterdam aan de Otto Reuchlinweg 996 draait verschillende nieuwe lesbische films deze zomer. Je kunt er terecht voor de volgende films en documentaires: Girls Lost, All About E, Liz in September, Tru Love en Inside the Chinese Closet. De meeste films worden twee keer vertoond.

Filmtheater ‘t Hoogt Utrecht

Filmtheater ‘t Hoogt is gevestigd in het gezellige centrum van Utrecht (Hoogt 4). Ook hier wordt de Australische film All About E gedraaid op verschillende dagen in juli en augustus. ‘t Hoogt biedt je ook de optie aan de films thuis online te bekijken. Je kunt de volgende lesbische films en documentaires streamen: Girls Lost, All About E, Liz in September, Tru Love en Inside the Chinese Closet.

Filmhuis Den Haag

Filmhuis Den Haag vind je aan het Spui 191 in het centrum van Den Haag. Op iedere zondag en maandag in juli en augustus draaien ze de films van het Gay & Lesbian Summer Films Festival. De lesbische films worden twee keer gedraaid. Een keer ‘s middags en een keer ‘s avonds. Ook Filmhuis Den Haag biedt je de mogelijkheid de films thuis online te bekijken. Meer informatie vind je op de website Filmthuis.

Chassé Cinema Breda

Het Chassé Cinema in Breda is gevestigd in het gebouw van het Chassé Theater, naast het casino in het centrum van Breda (Claudius Prinsenlaan 8). Het Chassé Cinema heeft twee zalen waar onder andere de films Liz in September en Girls Lost worden gedraaid deze zomer.

Maar ook na de zomer kun je er terecht voor de nieuwste lesbische en gay films. Bezoek iedere 4e dinsdag van de maand de Gay Films Night in het Chassé Cinema Breda.

Filmtheater De Lieve Vrouw Amersfoort

In Amersfoort kun je voor de leukste nieuwe lesbische films terecht in het Filmtheater De Lieve Vrouw aan de Lieve Vrouwestraat 13. Maak gebruik van de FilmZomerkaart en ga voor maar €5 naar de film! In Amersfoort kun je onder andere naar Girls Lost, Inside the Chinese Closet en andere heerlijke arthouse films.

LUX Nijmegen

LUX is een filmhuis en cultureel podium in Nijmegen aan de Mariënburg 38-39 en Oranjesingel 42. Alle films van het Gay & Lesbian Summer Film Festival worden er tweemaal gedraaid, altijd op dinsdagen.

Focus Filmtheater Arnhem

Focus Filmtheater aan de Korenmarkt 42 in Arnhem draait op woensdagen (om 21:35 uur) leuke gay en lesbische films en documentaires deze zomer. Alle films worden slechts één keer gedraaid. De films maken deel uit van Focus Filmtheaters zomerspecial ‘In the Summertime…’ Met de zomerspaarkaart kun je de vijfde film gratis bezoeken.

Groninger Forum

Het Groninger Forum is een filmhuis gevestigd in het centrum (Hereplein 73) van Groningen. Woon je in het noorden van het land en wil je een van de films van het Gay & Lesbian Summer Film Festival zien? Dan is dit the place to be! De films worden twee keer gedraaid, een keer op dinsdagavond en een keer op zaterdagmiddag.

Filmhuis De Keizer Deventer

Filmhuis De Keizer vind je aan de Keizerstraat 78 in Deventer. Op dinsdag 9 augustus kun je om 20:30 uur de film Tru Love bekijken. Een week eerder kun je de documentaire Inside the Chinese Closet zien.

Filmtheater Hilversum

In het centrum van Hilversum vind je het Filmhuis Hilversum. Girls Lost, Liz in September, All About E, Inside the Chinese Closet en Tru Love worden er voor je gedraaid. De films worden twee keer vertoond, de meeste op maandagen en op dinsdagen. Bij aankoop van een filmkaartje krijg je een bon voor 50% korting op de volgende film van het Gay & Lesbian Summer Film Festival.