De leukste Prides wereldwijd 2018

Het Pride seizoen is weer in aantocht! Kun jij er ook geen genoeg van krijgen? Check dan snel dit overzicht met de leukste Gay Prides ter wereld.

Eerder deelden we al een lijst met Nederlandse Pride festiviteiten. Hieronder vind je verschillende Prides die in 2018 plaatsvinden. Happy Pride!

EuroPride 2018: Zweden

Dit jaar is het de beurt aan Zweden om de EuroPride te mogen organiseren. Was jij erbij afgelopen jaar in Amsterdam? Zweden pakt het in 2018 net iets anders aan. De EuroPride wordt namelijk verdeeld over twee Zweedse steden; Gotenburg en Stockholm.

Stockholm Pride is al bijna twintig jaar het grootste pride festival van Scandinavië. EuroPride begint op vrijdag 27 juli en eindigt op zondag 5 augustus in Stockholm en gaat vervolgens verder van 14 augustus tot en met 19 augustus in Gotenburg.

EuroPride 2018
Foto: europride2018.com

Tel Aviv Pride

Tel Aviv is een hippe stad in Israel gelegen aan de Middellandse Zee. Dat betekent maar één ding: heel veel beach parties tijdens de Tel Aviv Pride! Een vast onderdeel van het jaarlijkse event is de parade. Een bonte, muzikale optocht door het hart van de stad, richting het strand waar het feest pas echt losbarst.

Tel Aviv Pride is de grootste pride van het Midden-Oosten, waar jaarlijks tienduizenden mensen van over de hele wereld naartoe komen. Ben jij erbij op 8 juni 2018?

NYC Pride

New York City Pride bestaat uit een hele hoop activiteiten. Je kunt terecht bij een van de honderden feestjes. Maar er is meer! Een familie film-avond, een netwerk brunch en de Human Rights Conference waarbij onder andere artiesten, studenten, activisten en beleidsmakers samenkomen om het gesprek aan te gaan.

De NYC Pride activiteiten vinden plaats gedurende een week, met als hoogtepunt de Pride March op zondag 24 juni. Hieronder vind je een toffe video-impressie van vorig jaar.

 

Wist je dat: World Pride volgend jaar plaatsvindt in New York City?! Precies 50 jaar na de “Stonewall riots”, op 28 juni 1969 in de wijk Greenwich Village in Manhattan, New York City.

Geïnteresseerd in de LHBT+ geschiedenis van Amerika? Kijk dan eens naar de miniserie When We Rise.

Pride in Londen

De Pride festiviteiten in Londen beginnen al op 9 juni. Bijna een maand later vindt op zaterdag 7 juli het hoogtepunt plaats: de Pride in London Parade! Tot die tijd is er genoeg te doen in de Britse hoofdstad. Zo kun je meedoen aan een bootcamp, een picknick, een LGBTQ Tour door de stad of een bowlingavond. Er is een filmfestival, theatershows en natuurlijk kun je er naar allerlei feestjes gaan.

Berlin Pride

Op zaterdag 28 juli is het tijd voor de Berlin Pride! Voorafgaand aan de pride wordt speciaal voor vrouwen op vrijdagavond 27 juli de Dyke March Berlin georganiseerd. Vorig jaar trokken er zo’n 4.000 vrouwen door de straten van Berlijn.

Dyke March Berlin

Pride Amsterdam

Van 28 juli tot en met 5 augustus vindt dit jaar Pride Amsterdam plaats, met als hoogtepunt de Canal Parade op 4 augustus. Als onderdeel van Pride Amsterdam wordt dit jaar voor de tweede keer Pride at the Beach in Zandvoort georganiseerd.

Amsterdam Pride start met de Pride Walk op 28 juli, van het homomonument (Westermarkt) naar het Vondelpark. De rest van de week geniet je van allerlei feestjes, bijeenkomsten, screenings en andere festiviteiten.

Los Angeles Pride

Los Angeles Pride vindt plaats op 9 en 10 juni. De twee grootste evenementen zijn de LA Pride Parade op 10 juni en het LA Pride festival in West Hollywood Park op 9 juni. Ook bekende touristische trekpleisters zoals Universal Studios Hollywood en het stadion van de LA Dodgers openen hun deuren voor speciale LHBT+ events.

Een bericht gedeeld door LA Pride (@lapride) op

Paris Pride

Parijs, stad van de liefde, dat moet haast wel een perfecte locatie zijn om de liefde te vieren. Van 25 juni tot en met 1 juli is het Paris Pride. Een van de hoogtepunten van deze pride is de parade die start op de Place de la Concorde, maar ook de andere festiviteiten zijn de moeite waard. Zoals het feest op de Place de la Republique (tevens het eindpunt van de parade), waar bands en DJ’s je zeker in de party mood krijgen.

San Fransisco Pride

Tegelijkertijd met de NYC Pride is de San Francisco Pride. De festiviteiten vinden plaats op 23 en 24 juni. De parade, die begint op Market Street, is op zondag 24 juni. Het is al de 48e keer dat deze jaarlijkse parade wordt georganiseerd!

Een onderdeel van de San Francisco parade zijn de Dykes on Bikes. Stoere dames op motors. Ken je ze nog van die ene aflevering van The L Word (S02E11 Loud and Proud)?

Dykes on Bikes

Antwerp Pride

Op zaterdag 11 augustus vindt de Antwerp Pride Parade plaats. De optocht start om 13 uur en eindigt op het terrein waar The Love United Festival begint bij aankomst van de parade. Een festival waar je de rest van de dag kunt feesten en dansen. De zondag erna is er een afsluitend feest.

Klaar voor een feestje bij onze zuiderburen? De Antwerp Pride festiviteiten vinden plaats van 8 tot en met 12 augustus.

Sao Paulo Pride Festival

Sao Paulo Pride Festival is een van de grootste pride festivals ter wereld! Met jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers organiseert deze Braziliaanse stad ook een van de grootste parades ter wereld. En de heetste!

De Pride festiviteiten beginnen op 29 mei en eindigen met de parade op zondag 3 juni.

Pride Barcelona

Pride Barcelona is een van de grootste prides van zuid Europa. Feesten aan de Middellandse Zee, onder de Spaanse zon. What’s not to like?!

Sport events, voorstellingen, feestjes en concerten. Je hoeft je zeker niet te vervelen tijdens deze pride! De festiviteiten van de Pride Barcelona starten op 23 juni en worden zaterdag 30 juni feestelijk afgesloten met een grote parade.

Pride Barcelona

Maak je klaar voor het pride seizoen!

Maak je klaar voor deze en alle andere prides! Shop nu alvast je pride outfit bij elkaar in onze online winkel met daarin de leukste gay pride t-shirts en petjes. Happy Pride!