Pride in Nederland overzicht 2018

Het Gay Pride seizoen komt er weer aan! Zijn jullie er al klaar voor? We hebben een handig overzicht gemaakt met alle prides in Nederland, want dat worden er steeds meer! Lees verder om te ontdekken waar je met je regenboogvlag moet zijn de komende maanden.

Alkmaar Pride

De eerste pride dit jaar vindt plaats in Alkmaar! Van 24 t/m 28 mei kun je een feestje vieren en genieten van allerlei activiteiten. De pride begint op woensdag met een avond over LHBTI’s en zelfverdediging. Tijdens de pride worden er meerdere LHBTI films gedraaid in Filmhuis Alkmaar (o.a. Anchor & Hope, een leuke film over een lesbisch stel met kinderwens!). Daarnaast worden er meerdere feestjes en informatieve bijeenkomsten georganiseerd. Op 26 mei vindt het hoogtepunt van Alkmaar Pride plaats: de grachtenparade. Voor meer informatie en het volledige programma kun je de website van Alkmaar Pride bekijken!

PRIDE Leeuwarden

Dit jaar vindt voor de derde keer een pride in Leeuwarden plaats. Op 26 mei is er ‘s middags een botenparade door de grachten van Leeuwarden. Vanaf 18.00 vier je feest op het Mata Hari Plein. Daarnaast zijn er meerdere afterparties. Voor meer informatie bezoek je de Facebookpagina van PRIDE Leeuwarden!

Utrecht Canal Pride

Op 16 juni is het tijd om de Utrecht Canal Pride te vieren. De botenparade start vanaf 14.00 van het Ledig Erf en vaart vervolgens het centrum van Utrecht door over de Oude Gracht. Naast de botenparade kun je ook genieten van meerdere straatfeestjes (op het Domplein, het Jacobskerkhof, bij de Stadsschouwburg en bij Roost aan de singel) en van maar liefst drie afterparty’s! Voor meer informatie over het programma van de Utrecht Canal Pride kun je terecht op de website.

Utrecht Canal Pride

Roze Zaterdag Gouda

Eén weekend later kun je vervolgens naar Gouda, om Roze Zaterdag te vieren! Op 23 kleurt de stad roze om diversiteit te vieren. Zoals ieder jaar is er een uitgebreid programma. Zo is er in het centrum vanaf 10.00 uur een informatie markt. Daarnaast is er vanaf 10.00 uur op de markt een programma met (lokale) artiesten. Om 11.00 uur is er een geloofsviering in de Sint-Janskerk en om 12.30 kun je meelopen met de pride walk. Kortom: genoeg te doen tijdens Roze Zaterdag!

Mocht je in Gouda willen verblijven tijdens Roze Zaterdag dan kun je kamperen op de Roze Camping! De camping bevindt zich op het terrein van GOUDasfalt. Naast slapen kun je op de pop-up  camping ook een heleboel andere activiteiten doen die speciaal voor Roze Zaterdag georganiseerd worden. Meer informatie over Roze Zaterdag en de Roze Camping vind je op de website van Roze Zaterdag!

Roze Maandag Tilburg

Roze Maandag valt dan misschien niet helemaal een gay pride te noemen, maar is wel het grootste ‘roze’ evenement in het zuiden van het land. Daarom willen we Roze Maandag toch graag in ons lijstje meenemen. Roze Maandag vind dit jaar plaats op 23 juli tijdens de Tilburgse Kermis. Dus tijd om je roze boa uit de kast te trekken en een feestje te vieren in Tilburg!

Gay Pride Amersfoort

De Gay Pride in Amersfoort vindt dit jaar plaats op 26 juli. Op verschillende pleinen in de stad worden leuke activiteiten en feestjes georganiseerd. Zo is er een spetterend feest op De Hof en vind je op de Groenmarkt Améézing Pink. Daarnaast is er een Rainbow Run, Pride Walk en een picknick. Meer informatie vind je op de website van Gay Pride Amersfoort!

Pride Amsterdam

Van 28 juli tot en met 5 augustus vind dit jaar Pride Amsterdam plaats, met als hoogtepunt de Canal Parade op 4 augustus. Maar naast de Canal Parade worden er nog veel meer leuke activiteiten georganiseerd! Amsterdam Pride start met de Pride Walk op 28 juli, van het homomonument (Westermarkt) naar het Vondelpark. Vervolgens wordt tijdens Pride Park, Pride Amsterdam officieel geopend. Natuurlijk kun je de rest van de week ook genieten van allerlei feestjes, streetparties, screenings en andere activiteiten!

Pride at the Beach

Als onderdeel van Pride Amsterdam wordt dit jaar voor de tweede keer Pride at the Beach in Zandvoort georganiseerd! De pride begint met een parade van station Zandvoort naar het centrum. De verdere invulling van Pride at the Beach is nog niet bekend, maar zal later te vinden zijn op de website van Pride Amsterdam.

Bekijk voor het volledige programma de website van Pride Amsterdam.

Dordrecht Pride

Na een aantal heftige weken kun je even pauze nemen voordat het feest in Dordrecht van start gaat… Op 15 september vier je namelijk Dordrecht Pride! Het feest vindt plaats op het Beverwijcksplein. Er is een roze lifestylemarkt, muziek en de mogelijkheid om te trouwen voor één dag! Meer informatie vind je op de website van Dordrecht Pride.

Rotterdam Pride

Het seizoen wordt afgesloten door Rotterdam Pride van 27 tot en met 30 September! Over de programmering van Rotterdam Pride is nu nog weinig bekend, maar daar houden we je van op de hoogte!

Rotterdam Pride

Ben jij klaar voor pride?

Maak je helemaal klaar met de IntoGirls ultieme pride guide en ga voorbereid op stap! Nog op zoek naar een leuke outfit? Neem een kijkje in onze webshop! Je vindt hier t-shirts, maar ook caps, truien en tassen die je outfit voor pride helemaal compleet maken. Daarnaast steun je met je aankoop ook nog eens IntoGirls!

 IntoGirls merchandise

Eén gedachte over “Pride in Nederland overzicht 2018

 • 22 september 2018 om 14:35
  Permalink

  Goedendag,

  Mijn vriendin en ik zouden graag een keer buiten Amsterdam pride willen vieren. Welke stad in Nederland viert na Amsterdam en Rotterdam de grootste pride?

  Ik kijk uit naar je reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Samaa Roseboom

Reacties zijn gesloten.