International Film Festival Rotterdam

Van woensdag 24 januari tot en met zondag 4 februari wordt de 47e editie van het International Film Festival Rotterdam georganiseerd! Twaalf dagen lang worden er de nieuwste speelfilms, documentaires en korte films getoond. Daarnaast zijn er ook tentoonstellingen, optredens en talkshows te bezoeken en worden er een aantal leuke feestjes georganiseerd. Reden genoeg om een bezoekje aan Rotterdam te brengen als je het aan ons vraagt.

LHBTQ films bij het IFFR

Als dat je nog niet overtuigd heeft dan doen de volgende films met LGBTQ thema’s die bij het IFFR draaien dat misschien wel!

Nina

Nina is een Poolse film van regisseuse Olga Chaidas. De film gaat over de lerares Nina die een draagmoeder zoekt voor een kindje van haar en haar man. De jonge, aantrekkelijke en lesbische Magda lijkt daarvoor een geschikte kandidaat. Alles verandert wanneer Nina plotseling verliefd wordt op Magda.

Nina IFFR 2018

Swedish Candy, Some Violence and a Bit of Cat

De Zweedse film Swedish Candy, Some Violence and a Bit of Cat is een bijna psychedelische korte film van regisseur Ester Martin Bergsmark die het beste kan worden omschreven als een rollercoaster ride die schommelt tussen extreem geweld en zoete schattigheid.  De film wisselt met scenes van een bijzondere relatie tussen twee vrouwen, een man in een lab en twee meisjes in een bos. Wat er precies gebeurt in deze 45 minuten durende art house film zul je zelf moeten ontdekken!

Swedish Candy, Some Violence and a Bit of Cat

Those Long Haired Nights

Those Long Haired Nights is een Filippijnse documentaire van de regisseur Gerardo Calagui. De documentaire is een openhartig portret van de prostitutie in Manilla en volgt drie transseksuele vrouwen: Tuesday, Amanda en Barbie. De vrouwen zijn in eerste plaats vriendinnen, daarna sekswerkers die allemaal verschillend met hun werk en identiteit om gaan.

Events IFFR 2018

Naast films zijn er ook een aantal leuke events te bezoeken tijdens IFFR 2018! Wat dacht je van de openings- en closingparty op 24 januari en 3 februari. Of een over the top optreden van de Japanse disco-pop performance Miss Revolutionary Idol Berserker? Sluit perfect aan bij de absurde film die we eerder tipten (Swedish Candy, Some Violence and a Bit of Cat). De show van de Japanse act is tegelijkertijd een eerbetoon aan de Japanse jeugdcultuur als kritiek op het obsessieve fandom dat in Japan heerst rond popidolen. De show is het beste te omschrijven als een popconcert on acid en is een hysterische verzameling van J-pop, danspasjes, kostuums, glitter en confetti. Kortom: een ervaring die je zelf moet meemaken op vrijdag 2 of zaterdag 3 februari.

Nog meer leuke events? Geef de regie uit handen en laat je verrassen door de surprise film op vrijdag 2 februari. Of bezoek de 6 uur durende short film marathon op zaterdag 3 februari!

Data, tijden & tickets

De precieze data en tijden van alle films die op IFFR 2018 draaien zijn nog niet bekend. Op 17 januari wordt dit bekend gemaakt op de website van IFFR. Vanaf 19 januari start de kaartverkoop. Meer informatie over IFFR en welke films je allemaal kunt bekijken? Ga dan naar de website van IFFR!