De leukste gaybars in Amsterdam

Op zoek naar een leuke gaybar in Amsterdam? IntoGirls heeft een aantal van de leukste hot spots voor je op een rijtje gezet! Wie denkt aan gaybars in Amsterdam denkt natuurlijk aan de Reguliersdwarsstraat. Waar je onder andere SOHO en Exit Café vindt.

SOHO

SOHO is één van de grootste gaybars in Amsterdam en al sinds 1999 een begrip in onze hoofdstad. Je kunt er terecht om gezellig een drankje en cocktail te drinken of om ‘s nachts los te gaan op de dansvloer. Gay café SOHO is populair onder zowel mannen als vrouwen en in vakantieperiodes zijn er ook veel toeristen te vinden. Er zijn regelmatig thema avonden zoals Après Ski @ SOHO.

VivelaVie

VivelaVie is misschien wel dé bekendste bar voor lesbiennes in Amsterdam. Al meer dan 30 jaar kun je er terecht voor een gezellige borrel of swingende avond. Vivelavie trekt bezoekers uit heel Nederland maar ook toeristen zijn hier veel te vinden. Eigenaresse Mieke Martelhoff heeft veel gedaan voor de emancipatie van lesbiennes in Nederland en heeft daarvoor in 1999 een koninklijke onderscheiding gekregen.

Update juli 2o17: De Amsterdamse bar VivelaVie heeft helaas haar deuren gesloten.

Exit Café

Een andere bekende hot spot in de Regulierstdwarsstraat is Exit Café (onderdeel van Club NYX). Als je houdt van house en dansbare popmuziek dan ben je hier aan het juiste adres. Exit Café is heeft in de zomer ook een terras waar je van een koud drankje kunt genieten. Ben jij echt een nachtdier? Ook dan is deze gaybar jou op het lijf geschreven. Exit Café is namelijk in het weekend geopend tot 5 uur ‘s nachts en doordeweeks tot 4 uur ‘s nachts.

Club NYX

Ook bij Club NYX in Amsterdam kun je tot in de late uurtjes terecht. Op donderdag wordt deze open-minded gaybar druk bezocht door studenten. Club NYX is de opvolger van homodiscotheek Exit, dat tot 2010 in het pand zat.

Reality

Café Reality is een bar met een Caribbean tintje. Zowel door het tropische interieur als door lekkere muziek. Dat in combinatie met een ijskoude mojito zorgt ervoor dat je avond niet meer stuk kan. En goed nieuws: er is elke dag happy hour! Bar Reality is naar eigen zeggen The Hottest Black & White Gay Bar in Town.

Saarein

In vrouwenbar Saarein kun je gezellig een drankje drinken en pool spelen met je vriendinnen. Je voelt je er direct thuis en welkom. Daarom is deze bar in de Amsterdamse Jordaan ook erg populair onder toeristen uit andere landen.

‘t Mandje

Café ‘t Mandje bestaat al sinds 1927 en is daarmee de oudste gaybar van Amsterdam. Of zoals ze het zelf zeggen: homovriendelijke bar. Café ‘t Mandje kent een rijke geschiedenis. Op 25-jarige leeftijd nam Bet van Beeren het café over van haar oom en gaf ze het de naam ‘t Mandje. Bet was zelf openlijk lesbisch en werd een icoon in de Amsterdamse gay-scene. Het café is een tijdje dicht geweest maar opende in 2008 wederom haar deuren.

De Trut

Gaybay, of zoals ze het zelf verwoorden: niet-commerciële potten en flikkerdiscotheek, De Trut in Amsterdam is in 1985 opgericht. De Trut heeft een bijzonder concept. Een goede sfeer, fijne muziek en een veilige omgeving staan centraal. Winst maken is absoluut geen doel van deze bar. Alle medewerkers doen het werk vrijwillig. Hierdoor kunnen de kosten voor de drankjes relatief laag worden gehouden. De winst die wordt gemaakt komt geheel ten goede aan LHBT-activiteiten.

PRIK

Bij gaybar PRIK kun je zeven dag per week terecht voor een lekkere cocktail. En natuurlijk wanneer je je moves wilt showen op de dansvloer. Ze staan tevens bekend om hun lekkere hapjes (hiermee bedoelen we niet het personeel of de DJ’s ?). Gaybay PRIK opende in 2006 zijn deuren.

Amstel 54

Amstel 54 dankt haar naam aan het adres waarop de gaybar te vinden is. Deze bar heette vroeger Amstel Taveerne en bestaat al sinds 1964. In 2007 kreeg de bar een make over en werd ook de naam aangepast. Er hangt een relaxte sfeer bij Amstel 54 en deze gaybar is daarom ook populair onder een grote groep. Amstel 54 richt zich op zowel mannen als vrouwen en is zeven dagen per week geopend. Iedere woensdag komt ASV Gay (LHBT studentenvereniging) hier samen voor een borrel.

Zijn er Amsterdamse gaybars die volgens jou ontbreken in dit lijstje? Laat het ons weten via de comments hieronder.