LHBTI Evenementen voorjaar 2018

We krijgen regelmatig mailtjes van allerlei soorten evenementen met de vraag of wij deze evenementen met jullie willen delen. Meestal is het een allegaartje aan evenementen die allemaal niet precies onder de noemer ‘feestje’ vallen. Daarom beginnen we met een nieuw overzicht, namelijk: LHBTI evenementen. Hier vind je informatie over theatervoorstellingen, exposities, debat avonden en andere soorten bijeenkomsten voor onze community.

31 mei – Roze Eenzaamheid

Op donderdag 31 mei organiseert Pakhuis de Zwijger in samenwerking met de Gemeente Amsterdam en de Coalitie Erbij het programma Roze Eenzaamheid, een avond over eenzaamheid binnen de LHBTI-community. Er zijn meerdere sprekers o.a. Kris van der Veen van Stichting 113, Stephan Cremer van de GGD en Nathalie Doganay die als ervaringsdeskundige en maatschappelijk werkster aan het woord komt. Er wordt gesproken over de oorzaken van eenzaamheid binnen de LHBTI-community, maar ook over hoe eenzaamheid vermindert kan worden. Een interessant en belangrijk onderwerp! Er bij zijn? Dat kan vanaf 20.00 in de IJ Zaal in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Meer informatie over programma vind je hier.

2 juni – Warrior Festival

Warrior Festival is een filmisch muziekfestival dat het verhaal vertelt van de warriors van LHBTI-community. Wil jij zelf een Warrior zijn? Laat je meenemen in het festival en word zelf onderdeel van de film onder begeleiding van een live orkest. Het Warrior Festival vindt plaats op 2 juni in de der Aa Kerk in Groningen en begint om 20.00 uur. Meer informatie en tickets vind je op de website van het Warrior Festival.

t/m 12 juni – De schaamte voorbij: lesbische zinnen tentoongesteld

Deze tentoonstelling is al een tijdje te vinden in op het IHLIA-plein in de Centrale OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam), je hebt nog tot en met 12 juni om ‘m te gaan bekijken! De tentoonstelling toont de roerige geschiedenis van hartstocht tussen vrouwen in de literatuur in de twintigste eeuw. IHLIA is een Nederlandse organisatie die het LHBTI erfgoed in Nederland verzameld en toegankelijk maakt. Benieuwd naar deze tentoonstelling? Breng een bezoekje aan de bibliotheek of bezoek de website van IHLIA.

15 juni – Speeddate Stichting Meer dan Gewenst Brabant-Gelderland

Ben je lesbisch, bi of single en heb je een kinderwens? Meld je dan aan voor de kinderwens-speeddate van Stichting Meer dan Gewenst en leer co-ouders en/of donoren kennen. Tijdens een speeddate avond voer je zo’n 5 tot 10 gesprekken met andere wensouders. Je wordt ingedeeld in een groep met wensouders die dezelfde constructie overwegen als jij en die uit dezelfde regio komen.

Deze keer is de speeddate speciaal voor wensouders uit de provincies Brabant en Gelderland. De speeddate vindt plaats in Den Bosch op vrijdagavond 15 juni. Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden vind je op de website van Stichting Meer dan Gewenst.

Mist er een evenement of organiseer jij een evenement dat je graag op onze website zou terugzien? Stuur ons dan een berichtje.