Rotterdam Pride 2016

De derde editie van Rotterdam Pride vindt plaats van 22 tot en met 25 september 2016. Het thema dit jaar is (Un)labelled! De komende 4 dagen zal de stad in het teken staan van gelijkheid, cultuur en feest. De Rotterdam Pride is sterk aan het groeien, dat is te zien aan het volle programma van dit jaar. Met als een van de hoogtepunten de Pride Walk op vrijdag 23 september. Ben jij er ook bij? We hebben de hoogtepunten hieronder voor je op een rijtje gezet.

Pride Walk

De Pride Walk wordt geopend door de ex-politicus die onlangs uit de kast kwam Tofik Dibi. Vrijdag zal hij om 18:00 uur het startschot geven en vertrekt de parade vanaf de Kop van Zuid over de Erasmusbrug richting het Schouwburgplein. Natuurlijk met de nodige vrolijke muziek en kleurrijke vlaggen. De Rotterdam Pride opening zal daarna om 19:30 uur plaatsvinden op het Schouwburgplein.

De Rotterdam Pride Talkshow

Een ander hoogtepunt is de Rotterdam Pride Talkshow, onder leiding van journalist en presentator Winfried Baijens. De talkshow zal bestaan uit interviews afgewisseld met optredens en interactie met het publiek. Waaronder de Grote LHBTQI+ quiz. De Rotterdam Pride Talkshow is op donderdag 22 september van 19:30 tot 21:30 uur in congres- en debatcentrum Arminius (Museumpark 3) Rotterdam. Tickets zijn te koop voor €5 en studenten krijgen 50% korting.

Camp Pride

Op zaterdag 24 september popt er een long-stay camping op op het Schouwburgplein. Camp Pride bestaat uit verschillende LHBT+ belangenorganisaties en supporters die de hele dag activiteiten – zoals Yoga, danslessen en een Bootcamp – organiseren. De festiviteiten starten rond het middaguur en zullen aan het begin van de avond worden afgerond. Daarna kun je de stad in om verder te feesten.

Circuit meet Rotterdam Pride

Ben je nog niet uitgeteld na de Bootcamp van Camp Pride? Ga dan naar poppodium Annabel. Daar vindt vanaf 23:00 uur Circuit meets Rotterdam Pride plaats. Circuit ken je als het grootste gay festival van de wereld. Kaartjes voor dit feest vind je online vanaf €15 (earlybird ticket), aan de deur betaal je €25.

Circuit meets Rotterdam Pride

En er is nog veel meer te doen!

Rotterdam Pride streeft naar een algemene acceptatie van seksuele diversiteit. Iedere dag zijn er andere activiteiten en feestelijke evenementen. Ben je benieuwd naar het complete programma van deze pride? Kijk dan op de website van Rotterdam Pride.