Rotterdam Pride 2017

Loop jij tijdens Rotterdam Pride mee met de Pride Walk, zie jij de regenboog-tram rijden en feest jij samen met je vrienden op het Pride Festival? Van donderdag 21 tot en met 24 september viert Rotterdam liefde en diversiteit.

Rotterdam Pride vindt in 2017 voor de vierde keer plaats. Je zal er geen klassieke botenparade zien, zoals je die vaak wel ziet tijdens andere prides in Nederland. Rotterdam doet het anders..

Pride Walk

Op zaterdag 23 september kun je meelopen tijdens de Pride Walk in Rotterdam. De bonte optocht start om 11:00 uur in het Leuvehoofd Park en loopt naar het centrum van de stad. Het eindpunt is het Schouwburgplein. Breng je toeters, bellen, vlaggen, extravagante outfits, glitters… Kom als jezelf, voel je vrij en laat je zien!

Pride Festival

De deelnemers van de Pride Walk worden uitbundig ontvangen op het Schouwburgplein, waar het Pride Festival plaatsvindt. Het Schouwburgplein wordt getransformeerd tot het grootste pop up park ter wereld (inclusief enorme grasmat). Je kunt er genieten van diverse foodtrucks, drankjes en muziek.

Pride Festival start om 13:00 uur en duurt tot 22:00 uur. Heb je daarna nog energie over? Dan kun je natuurlijk verder feesten in een van de gezellige gaybars.

Mind The Gap

Het thema van Rotterdam Pride dit jaar is Mind The Gap (wat letterlijk betekent: let op de afstand). Hiermee wil Rotterdam Pride aandacht vragen voor de verantwoordelijkheid die we hebben als individu, als groep en samenleving om met elkaar in gesprek te blijven en een veilig klimaat te creëren voor onszelf en anderen. Waarin je mag zijn wie je bent, ongeacht je geaardheid of gender identiteit. Met deze pride wil Rotterdam ‘the gap’ overbruggen.

Vier dagen lang staat de binnenstad van Rotterdam in het teken van de pride. Naast het festival, de walk en verschillende feesten is er een uitgebreid cultureel programma. Zoals het Pride seminar.

Kom ook naar Rotterdam Pride en vier de liefde!