Rotterdam Pride Seminar ‘Mind The Gap’

Donderdag 21 september vindt het seminar ‘Mind The Gap’ plaats. De officiële aftrap van de vierde editie van Rotterdam Pride! Ben jij erbij? In dit artikel vertellen we je meer over het programma.

Mind The Gap

Met het thema ‘Mind The Gap’ wil Rotterdam Pride aandacht vragen voor de verantwoordelijkheid die we hebben als individu, als groep en samenleving om met elkaar in gesprek te blijven en een veilig klimaat te creëren voor onszelf en anderen. Waarin je mag zijn wie je bent, ongeacht je geaardheid of gender identiteit.

Programma seminar

Het seminar op donderdag 21 september bestaat uit een interactief middag- en avondprogramma en vindt plaats in Het Nieuwe Instituut.

Tijdens het middagprogramma vindt de officiële opening plaats van het seminar. Er komen diverse inspirerende sprekers. De officiële lancering van de LHBT-veiligheidsalliantie regio Rotterdam en entertainment vindt plaats. En de middag wordt afgesloten met een serie talks, kennislabs en presentaties.

‘s Avonds is er een feestelijke afsluiting van de seminar gepland en een kick-of van de Rotterdam Pride festiviteiten.

Sprekers

Dagvoorzitter van de Rotterdam Pride Seminar is Sergio Belfor. Andere sprekers zijn Anita Nanhoe, Prof. dr. Jojanneke van der Toorn en Jacqueline Prins.

Talks

Talks zijn korte sessies met een of meerdere sprekers die een actuele thema’s binnen het grotere thema van het seminar bespreken met iedereen die daarin geïnteresseerd is.

Onderwerpen van de talks zijn: “Veilige wijken voor lhbt’ers, hoe realiseren wij dat in de praktijk?” en “Veiligheid van lhbt’ers in relatie tot cultuur en religie”

Reserveer nu je plaats

Wil jij bij de seminar aanwezig zijn? Reserveer dan nu gratis jouw plaats via dit formulier. Vergeet je niet aan te melden zodat je er zeker van bent dat je een plaats hebt.

Je kunt je voor het middagprogramma en het avondprogramma aanmelden of voor één van de twee. Wil je zowel ‘s middags als ‘s avonds aanwezig zijn dan kun je kosteloos genieten van een klein diner en een drankje. Een perfecte start van jouw Rotterdam Pride weekend!

De seminar wordt georganiseer door IDEM Rotterdam, Rotterdam Pride, RADAR, GSA/Natuurlijk Samen.